Στο Νότιο Αιγαίο ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός “European Young Chef Award” 2019

gastronomiki perifereia 2019
admin
05/10/2017 13:38
 
 
 

Στο Νότιο Αιγαίο θα διεξαχθεί το 2019 ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός “European Young Chef Award”, στο πλαίσιο της κατάκτησης του τίτλου της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019» και σπάζοντας το «μονοπώλιο» της Βαρκελώνης, στην οποία μόνιμα διεξαγόταν από την καθιέρωση του μέχρι σήμερα.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα (αλλά μετά από σκληρή διαπραγμάτευση του Νοτίου Αιγαίου και άλλων ευρωπαϊκών περιφερειών) κατά την διάρκεια της 12ης Συνάντησης του Δικτύου των Γαστρονομικών Περιφερειών της Ευρώπης που είναι μέλη του IGCAT (Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού), η οποία πραγματοποιείται στη Ρήγα της Λετονίας. Την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου εκπροσωπεί στη Ρήγα η επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019, ειδική σύμβουλος και διευθύντρια του Γραφείου Περιφερειάρχη Χάιντι Λαζάνη και το μέλος της ίδιας Επιτροπής από το Τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Σουζάνα Τριανταφύλλου.
Σημειώνεται ότι ισχυρό προβάδισμα έδωσαν στο Νότιο Αιγαίο, τόσο ο τίτλος της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019», όσο και η πρωτιά στον περυσινό διαγωνισμό, που ανέδειξε ως καλύτερο “European Young Chef 2016” τον Σταμάτη Μισομικέ από τη Ρόδο.

xatzimarkos misomikes koygios xristoforoy
Την ανακοίνωση της διεξαγωγής του διαγωνισμού “European Young Chef Award” το 2019 στο Νότιο Αιγαίο έκανε χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον κάτοχο του τίτλου “European Young Chef 2016” Σταμάτη Μισομικέ και τον 20χρονο σεφ Σπύρο Κουγιό που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό “European Young Chef Award 2017”, που θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη. Τους δύο νεαρούς σεφ, συνόδευε ο Νίκος Χριστοφόρου, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, στρατηγικός συνεργάτης της Περιφέρειας στην υλοποίηση των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.
Ο κ. Χατζημάρκος συνεχάρη τον Σπύρο Κουγιό για την διάκρισή του στους προκριματικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε η Περιφέρεια προκειμένου να αναδειχθεί ο νέος εκείνος σεφ που θα την εκπροσωπήσει στον προσεχή διαγωνισμό “European Young Chef Award 2017” και του ευχήθηκε να επαναλάβει την επιτυχία του Σταμάτη Μισομικέ.
Από την πλευρά τους οι δύο νεαροί σεφ, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Χατζημάρκο για τις προσπάθειες που καταβάλλει ώστε η γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου να αναδειχθεί και να πάρει τη θέση που της αξίζει διεθνώς, είπαν ότι θα συνεργαστούν και θα προετοιμαστούν με τον καλύτερο τρόπο για την συμμετοχή του Σπύρου Κουγιού στον διαγωνισμό της Βαρκελώνης, με στόχο να φέρουν και φέτος την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην πρώτη θέση του “European Young Chef Award 2017”.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*