Επίσκεψη του Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα στον Γιώργο Χατζημάρκο

rosos presbis xatzimarkos 1
admin
06/10/2017 15:41
 
 
 

Τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ, ο οποίος βρίσκεται στη Ρόδο για να συμμετάσχει στις εργασίες του 15ου Φόρουμ της Ρόδου για τον Διάλογο των Πολιτισμών.

Με τον Ρώσο πρέσβη να μιλά άπταιστα ελληνικά, η συζήτηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν στις διαχρονικά καλές φιλικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, σχέσεις οι οποίες ενισχύθηκαν στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας που έδωσε περαιτέρω ώθηση στη συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, της ενέργειας, καθώς και στις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές ανταλλαγές.

rosos presbis xatzimarkos 2
Σε συνέχεια του Αφιερωματικού Έτους, έρχεται η επίσημη έναρξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018 που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Μόσχα, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων τουριστικής προώθησης και προβολής σε όλη τη Ρωσία και την Ελλάδα.
Ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε τον κ. Μάσλοβ για την μέχρι τώρα προσήλωσή του στο στόχο της συνεργασίας και τη θετική συμβολή του στο Έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2017-2018, τονίζοντας πως «οι σταθερά καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών εμπεδώνονται και με την συνεργασία σε οικονομικό επίπεδο, συνεργασία την οποία η Περιφερειακή Αρχή έχει στηρίξει με ειδικό πλάνο δράσεων και πρωτοβουλιών».

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*