Στην ANUGA 2017 η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου – Παρούσα και η Νάξος

anuga 2017 1
admin
09/10/2017 22:47
 
 
 

Παραγωγοί από τη Νάξο, την Κέα, τη Σαντορίνη, την Αστυπάλαια και τη Ρόδο συμμετέχουν – μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2017 που άνοιξε την Κυριακή τις πύλες της στην Κολωνία της Γερμανίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.

H ANUGA αποτελεί την μεγαλύτερη, παγκοσμίως, έκθεση τροφίμων και ποτών και διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο της Κολωνίας. Στην έκθεση του 2015 συμμετείχαν συνολικά 7.000 εκθέτες από 108 χώρες, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 160.000. Φέτος, τόσο οι συμμετοχές, όσο και οι επισκέπτες αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, με τις ελληνικές εταιρείες – εκθέτες να ανέρχονται στις 290. Αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός για όλους εκείνους που επιθυμούν να κάνουν ένα δυνατό ξεκίνημα σε νέες αγορές και να συνάψουν ενδιαφέρουσες συμφωνίες για τις επιχειρήσεις τους, αλλά και την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο.

anuga 2017 3

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου «κατακτούν» και την μεγάλη έκθεση της Κολωνίας
Το άνοιγμα της έκθεσης την Κυριακή, έφερε τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών, λόγω του εντυπωσιακού περιπτέρου, όπου οι παραγωγοί των νησιών παρουσιάζουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους, προσελκύοντας το ενδιαφέρον αγοραστών. Μέλι, λάδι, τυριά, κρασιά, αρτοποιήματα, μπισκότα από βελανίδια, φάβα, μελεκούνια κλπ, «έκλεψαν» για μια ακόμα φορά τις εντυπώσεις και έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της κάθε περιοχής.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Νοτίου Αιγαίου είναι ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης.
Σημειώνεται ότι, εκτός από την ANUGA, η Περιφέρεια έχει δώσει μέχρι σήμερα τη δυνατότητα σε παραγωγούς από τα νησιά της να συμμετάσχουν σε μεγάλες εκθεσιακές διοργανώσεις, όπως η SIAL στο Παρίσι και η Tutto Food στο Μιλάνο, με στόχο να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, να στηριχτεί και να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία των νησιών και να συνδεθεί ο τουρισμός με την γαστρονομία. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο στρατηγικός στόχος της περιφερειακής αρχής, μέσα από τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

anuga 2017 2

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*