Διαγράφηκαν από την παράταξη Χατζημάρκου οι Χαράλαμπος Κόκκινος, Άγγελος Ανανίας και Ηλίας Ζωγραφίδης

ananias zografidis kokkinos 1
admin
04/11/2017 01:00
 
 
 

 

Εκτός της περιφερειακής παράταξης της πλειοψηφίας “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” τέθηκαν με απόφαση των μελών της ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Άγγελος Ανανίας και ο Ηλίας Ζωγραφίδης.

Όπως ανακοίνωσε η παράταξη, κατέληξε σε αυτή την απόφαση ομόφωνα και αφού εξέτασε τις πολιτικές συμπεριφορές και τη στάση των παραπάνω.

Οι σχέσεις του Γιώργου Χατζημάρκου (και άλλων μελών της περιφερειακής αρχής) με τον Χαράλαμπο Κόκκινο είναι γνωστό ότι είναι τεταμένες σχεδόν από το ξεκίνημα της θητείας της περιφερειακής αρχής, μια κόντρα που αρκετές φορές έχει φτάσει στα άκρα, με το Γιώργο Χατζημάρκο αλλά και το Χαράλαμπο Κόκκινο να φτάνουν ακόμα και μέχρι τον Εισαγγελέα. 

Ωστόσο, δεν είναι και λίγες οι ανακοινώσεις και τα πυρά που έχουν ανταλλάξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα και που μάλιστα έχουν δει και το φως της δημοσιότητας. 

Σε ότι αφορά τον Άγγελο Ανανία, δεν αποδέχθηκε τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού Δωδεκανήσου, την οποία του ανέθεσε ο περιφερειάρχης στο νέο σχήμα της περιφερειακής διακυβέρνησης που ανακοίνωσε το Μάρτη, με το Γιώργο Χατζημάρκο να αφήνει να εννοηθεί ότι κίνητρο του κ. Ανανία είναι η προσωπική του προβολή και η προώθηση προσωπικής ατζέντας και όχι το κοινό καλό.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον μέχρι το Μάρτιο 2017 αντιπεριφερειάρχη Ηλία Ζωγραφίδη, ο οποίος επίσης δεν συμπεριλήφθηκε στο νέο σχήμα της περιφερειακής διακυβέρνησης.

Μάλιστα τόσο ο Χαράλαμπος Κόκκινος, όσο και οι κ.κ. Ανανίας και Ζωγραφίδης έχουν δημόσια εκφράσει τη διαφωνία τους για διάφορα ζητήματα και το χειρισμό τους από την περιφερειακή αρχή, ενώ δεν υπέγραψαν ποτέ και την κοινή δήλωση των περιφερειακών συμβούλων της Ρόδου της παράταξης της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», που ουσιαστικά έδιναν «ψήφο εμπιστοσύνης» στον επικεφαλής της και περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Η ανακοίνωση διαγραφής των κ.κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, Άγγελου Ανανία και Ηλία Ζωγραφίδη

Την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017, συνήλθε η παράταξη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” και αφού εξέτασε τις πολιτικές συμπεριφορές και τη στάση των μελών της, Χαράλαμπου Κόκκινου, Άγγελου Ανανία και Ηλία Ζωγραφίδη, ομόφωνα αποφάσισε την διαγραφή τους.

Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη, δεδομένου ότι η παράταξή μας, σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη καμπή για τον τόπο μας, έχει μακρά πορεία μπροστά της και δεν επιθυμεί να πορευτεί με πολιτικά βαρίδια, που επιδιώκουν να αναστείλουν την δυναμική της, εξυπηρετώντας αμιγώς προσωπικές πολιτικές ατζέντες.

Οδηγηθήκαμε στην απόφαση αυτή, μετά από επανειλημμένα περιστατικά συμπεριφορών που αποκάλυψαν την ακραία δυσαρμονία των προαναφερθέντων, με τον αξιακό κώδικα της παράταξής μας. Συμπεριφορές και πρακτικές, καθόλα προσβλητικές απέναντι στα πρόσωπα και την πολιτική λειτουργία μας, συμπεριφορές που δεν υπαγορεύονται από τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες δημιουργήθηκε η παράταξή μας.

Η απόφασή μας αυτή υπαγορεύεται από το ηθικό ανάστημα της παράταξής μας, καθώς και από τη βούλησή μας να προχωρήσουμε μπροστά, απαλλαγμένοι από κάθε πολιτική συμπεριφορά που θα επιχειρήσει να αλλοιώσει και να νοθεύσει τις αξίες και τις αρχές που διέπουν την λειτουργία της.

Την απόφασή μας αυτή, που εδράζεται και υπακούει στις προβλέψεις της παραγράφου 9, του άρθρου 168, του ν.3852/2010 για την «Λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου – Περιφερειακές Παρατάξεις», έχουμε ήδη παραδώσει στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τι λέει η σχετική νομοθεσία

Όπως αναφέρεται παραπάνω στην ανακοίνωση της παράταξης του Γιώργου Μαχαιρίδη, η απόφαση της διαγραφής των τριών έχει ήδη παραδοθεί στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου ο οποίος θα εφαρμόσει τη σχετική νομοθεσία. Έτσι, η παράγραφος 9 του άρθρου 168 του νόμου 3852/2010 αναφέρει:
Εάν η περιφερειακή παράταξη έχει τουλάχιστον τρία (3) μέλη, με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) αυτών, είναι δυνατόν να διαγραφεί σύμβουλος, ο οποίος είναι μέλος της.
Το μέλος του περιφερειακού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξή του δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη και δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου, της οικονομικής επιτροπής ή των επιτροπών του περιφερειακού συμβουλίου όπου έχει εκλεγεί ως μέλος της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, καθώς και να ορισθεί ή να παραμείνει αντιπεριφερειάρχης, κατά τη διάρκεια της θητείας του. Είναι δυνατή, όμως, η επανένταξη στην παράταξη από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, εφόσον τούτο γίνει δεκτό από τα δύο τρίτα (2/3) των μελών, προκειμένου για παρατάξεις που έχουν τουλάχιστον τρία (3) μέλη και από όλα τα μέλη, προκειμένου για παρατάξεις με λιγότερα από τρία (3) μέλη“.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*