Συνάντηση εργασίας Χαρίτση-Χατζημάρκου για αύξηση των χρηματοδοτήσεων προς την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

xaritsis korkolis xatzimarkos
admin
22/11/2017 21:54
 
 
 

Η αύξηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που διατίθενται στα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για κάλυψη των αναγκών τους σε υποδομές ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που είχε χθες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση και τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Το πρώτο θετικό βήμα έγινε με την έγκριση της πρότασης που κατέθεσε η Περιφέρεια για αύξηση των ορίων των μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» που στηρίζουν υποδομές, η οποία οδηγεί σε χρηματοδότηση ύψους 26,6 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε γι’ αυτό τους κ.κ. Χαρίτση και Κορκολή, αφού έργα αντίστοιχου προϋπολογισμού βρίσκουν πλέον την αναγκαία χρηματοδότηση. Η σχετική απόφαση θα αποτυπωθεί και διοικητικά, με την ενσωμάτωση της ανωτέρω χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», κατά την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης στη Νάξο.
Επίσης, συζητήθηκε η πορεία της αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα πρώτα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο.
«Η αναζήτηση λύσεων στις χρηματοδοτικές ανάγκες των νησιών μας είναι σταθερή προτεραιότητα μας και η συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή, αποδίδει καρπούς. Στόχος ήταν και παραμένει, να μην χαθεί κανένα ώριμο και αδειοδοτημένο έργο από τα νησιά μας λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Αυτός ο στόχος μέχρι σήμερα υπηρετείται με συνέπεια» δήλωσε ο περιφερειάρχης με το πέρας της συνάντησης.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*