«Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου» γεμάτο παραδοσιακές συνταγές και ντόπια ποιοτικά προϊόντα

kalathi proinoy xenia 2017 2
admin
27/11/2017 15:24
 
 
 

Αλεύρι από βελανίδι από τη Τζιά, τυριά από την Νάξο και τη Σύρο, παξιμάδια από Τήνο και Αστυπάλαια, λούτζα Μυκόνου, μέλι από την Ρόδο, σιτάκα και πρόβειο γιαούρτι από την Κάσο, ροδίτικη λαδόπιτα και ροδίτικη ροδόκρεμα, καθώς και ποικιλία από μαρμελάδες ήταν μερικά μόνο από τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα των νησιών, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρουσίαση του παραδοσιακού «Καλαθιού Πρωινού» του Νοτίου Αιγαίου.

Το «Καλάθι Πρωινού» παρουσιάστηκε χθες στην Αθήνα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 2ου ανοιχτού Συνεδρίου της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Xenia. Στην εκδήλωση (η οποία αποτέλεσε δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος “Taste the Seasons” της Γαστρονομικής Περιφέρειας για το 2019) παραβρέθηκαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δωδεκανήσου για τον Πρωτογενή Τομέα Νίκος Τσακίρης, ο πρόεδρος της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. Παναγιώτης Τοκούζης και η επικεφαλής της Επιτροπής «Νότιο Αιγαίο Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» Χάιντι Λαζάνη.

kalathi proinoy xenia 2017 1

Στο προσκήνιο η γαστρονομία των νησιών
Σε μια προσπάθεια προβολής των εξαιρετικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας που παράγονται στα νησιά, παραδοσιακές συνταγές που για χρόνια ήταν σχεδόν ξεχασμένες, ήρθαν ξανά στο προσκήνιο, προκειμένου να εμπλουτίσουν το πρωινό που διαθέτουν στους επισκέπτες τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης.
Όσοι βρέθηκαν στην παρουσίαση, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυγόσουπες (μπαγιάτικο ψωμί ή παξιμάδι βουτηγμένο στο γάλα και το αυγό), φουρτάλια (παραδοσιακή ομελέτα με πατάτες και ντόπια χοιρινά), αυγά με συγκάθορο, αυγό με μαρμελάδα και ντομάτα, κρασοτύρι με γλυκό ντοματάκι, ροδίτικη λαδόπιτα με παραλλαγές, φανουρόπιτα κ.α., όπως τα ετοίμασαν και τα παρουσίασαν πολυμελής αντιπροσωπεία μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων από όλα τα νησιά.

kalathi proinoy xenia 2017 3

kalathi proinoy xenia 2017 4

kalathi proinoy xenia 2017 5

kalathi proinoy xenia 2017 6

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*