Έγκριση πολιτιστικών, τουριστικών και αθλητικών δράσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο

periferiako 18 12 2017 1
admin
18/12/2017 22:06
 
 
 

Την πρόταση χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ν. Αιγαίου 2014-2020 με τίτλο «Δράσεις προβολής φυσικής κληρονομιάς, πολιτισμού και τουρισμού», καθώς και τον προγραμματισμό δράσεων τουριστικής προβολής και αθλητικών – πολιτιστικών δράσεων για το 2018 ενέκρινε ομόφωνα (αν και με κάποιες επισημάνσεις) το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή συνεδρίαση του στη Σύρο.

Εισηγήτρια και των τριών θεμάτων ήταν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Ν. Αιγαίου Μαριέττα Παπαβασιλείου, η οποία απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις συναδέλφων της, δίνοντας διευκρινίσεις για επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν.

«Εργαλεία προβολής της κληρονομιάς μας»
Η πρόταση χρηματοδότησης, που τέθηκε υπόψη των περιφερειακών συμβούλων και θα υποβληθεί προς ένταξη, έχει προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ και αφορά στην υλοποίηση των παρακάτω δράσεων:
*Παραγωγή βίντεο υψηλής αισθητικής και τεχνικών προδιαγραφών με σκοπό την ανάδειξη των ιδιαίτερων δραστηριοτήτων που μπορούν οι επισκέπτες των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων να επιδοθούν.
*Διαφημιστική καμπάνια σε ΜΜΕ διεθνούς, πανελλήνιας και περιφερειακής εμβέλειας
*Διαχείριση και προβολή της ψηφιακής ταυτότητας και καμπάνιας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με σκοπό την καλύτερη και αποδοτικότερη διαχείριση των λογαριασμών που διαθέτει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, την αισθητική και τεχνολογική αναβάθμιση του ιστοτόπου www.aegeanislands.gr και του επίσημου blog της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου http://www.aegeanislands.gr/static/newsblog// καθώς και τη διαχείριση τους.
*Υποστήριξη διοικητικού έργου μέσω εξωτερικών συνεργατών με σύμβαση μίσθωσης έργου. Η χρονική διάρκεια θα έχει απόλυτη συσχέτιση με την έναρξη και ολοκλήρωση των τριών προαναφερθέντων υποέργων. Τα εν λόγω στελέχη θα ενισχύσουν την Ομάδα Έργου του τακτικού προσωπικού που απασχολείται στην υλοποίηση της Πράξης, παρέχοντας επιστημονική υποστήριξη.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, η συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις τόσο του εξωτερικού, όσο και του εσωτερικού θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.
«Θα δημιουργήσουμε τα εργαλεία για να προβάλλουμε την κληρονομιά μας […] Έχουμε μια μεγάλη “τράπεζα” δεδομένων και θα τα αξιοποιήσουμε όλα για να έχουμε το καλύτερο ειδικό αποτέλεσμα που θα το κρίνουν οι ειδικοί» δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Παπαβασιλείου. Συμπληρωματικά, ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος επισήμανε ότι το κίνητρο υποβολής της συγκεκριμένης πρότασης ήταν να εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι για την στήριξη της τουριστικής προβολής των Κυκλάδων.
Από την άλλη πλευρά, οι σύμβουλοι της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Μακρυωνίτης και κα Μαυρουδή αντίστοιχα, ζήτησαν να έρθει προς έγκριση η πλήρης πρόταση, αλλά και υπάρξει βέλτιστη αξιοποίηση και απορρόφηση των πόρων. Στον κ. Μακρυωνίτη απάντησε ο κ. Χατζημάρκος, λέγοντας ότι έχει μπροστά του την πρόταση, η οποία διαθέτει και προϋπολογισμό και περιεχόμενο.

marietta papabasileiou 1

Δράσεις Τουριστικής Προβολής για το έτος 2018
Οι δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για το έτος 2018 που κατατέθηκαν προς έγκριση, έχουν ως εξής:
*Μελέτη σχεδιασμού και ανάπτυξης στρατηγικής επικοινωνίας και δημιουργικού οδηγού προβολής του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
*Υπηρεσίες δημιουργικής εκτέλεσης και προσαρμογές για τις ανάγκες διαφήμισης και προβολής των προορισμών και θεματικών προϊόντων της Περιφέρειας
*Παραγωγή Videos για τις ανάγκες προβολής της τουριστικής περιόδου 2018 από υπάρχουσες τράπεζες και πηγές πλάνων με εικαστική επιμέλεια
*Σχεδιασμός και Ανάπτυξη διαδραστικής web based εφαρμογής
*Εικαστική και Δομική Αναβάθμιση του τουριστικού portal της Περιφέρειας www.aegeanislands.gr καθώς και του τουριστικούς της blog http://www.aegeanislands.gr/static/newsblog//
*Διαχείριση και επικαιροποίηση της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και του τουριστικού της blog
*Κινηματογράφηση και παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού (ταινίες) το καλοκαίρι του 2018
*Διαχείριση περιεχομένου και προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
*Πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής διαδικτυακών μέσων εξωτερικού
* Πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής σε ψηφιακά μέσα του εξωτερικού και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης
*Πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής με αξιοποίηση Native Ads και διαφήμισης περιεχομένου σε διαδικτυακά μέσα εξωτερικού
*Ειδικό πρόγραμμα προβολής στο Discovergreece.com
*Εκπόνηση μελετών τουριστικής κίνησης και προφίλ τουριστών
*Ενέργειες προώθησης B2B
*Εκπόνηση μελέτης ανάλυσης της ψηφιακής φήμης
*Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, road shows και workshops
*Φιλοξενίες
*Διαφημιστικές καταχωρήσεις σε ΜΜΕ (έντυπα, τηλεόραση, ραδιόφωνο)
*Συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες και tour operators
*Προωθητικό υλικό/αναμνηστικά δώρα
*Συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις
*Διάφορα (π.χ. μεταφράσεις κειμένων για τουριστική χρήση, αρχιτεκτονική περιπτέρων και δημιουργία μακετών, παραγωγή-προμήθεια αναμνηστικών δώρων)
*Διαχείριση του blog http://likenoother.aegeanislands.gr/, το οποίο δημιουργήθηκε το 2016
Και στο θέμα αυτό, ο κ. Μακρυωνίτης ζήτησε να προστεθεί ως δράση το “feedback” από την υλοποίηση των προαναφερόμενων δράσεων, κάτι στο οποίο συνηγόρησε και η κ. Μαυρουδή, προκειμένου – όπως είπε η δεύτερη – να υπάρξουν αλλαγές ή βελτιώσεις στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποια δράση «χωλαίνει». Επιπλέον, η κ. Μαυρουδή ανέφερε ότι αναμένονται τόσο «συγκεκριμένες κατευθύνσεις, με συγκεκριμένους δείκτες και συγκεκριμένη στοχοθεσία», όσο και ο τρόπος υλοποίησης και η κατανομή του προϋπολογισμού για την κάθε δράση.
Ως απάντηση, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαβασιλείου υποστήριξε ότι υπάρχουν αποτελέσματα, τα οποία και αξιολογούνται, ενώ συμπλήρωσε ότι «η πολλή δουλειά και οι στοχευμένες δράσεις έφεραν αποτελέσματα», αλλά και τις διεθνείς βραβεύσεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Προγραμματισμός αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων
Δράσεις πολιτισμού υπερτοπικής σημασίας, δράσεις στήριξης πολιτιστικής κληρονομιάς, δράσης προώθησης καλλιτεχνικής δημιουργίας, δράσεις στήριξης συνεδρίων/επιστημονικών φεστιβάλ, δράσεις στήριξης πολιτιστικών δράσεων ήσσονος σημασίας, δράσεις αθλητισμού υπερτοπικής σημασίας και αθλητικές διοργανώσεις που προάγουν τον αθλητικό τουρισμό, δράσεις στήριξης περιφερειακού χαρακτήρα και τέλος, δράσεις στήριξης τοπικών αθλητικών δράσεων ήσσονος σημασίας περιλαμβάνει ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για το 2018.
Σύμφωνα με την κ. Παπαβασιλείου, οι διαδικασίες επιλογής είναι τέτοιες ώστε να θεσμοθετηθούν πολιτιστικές, αλλά και αθλητικές δράσεις σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού (πολιτιστικού, αθλητικού), επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο κάθε νησιού.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*