Επανακατάταξη βάσει των δεδομένων της οικονομικής κρίσης συνεχίζει να ζητά η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

admin
23/03/2015 13:12
 
 
 

Στην αρμόδια Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu έφτασε το αίτημα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου περί επανακατάταξης των περιφερειών με βάση τα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Το θέμα έθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης στην ερώτησή του για την πορεία έγκρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, ζητώντας από την Κομισιόν να τον ενημερώσει κατά πόσο «θα προχωρήσει στην επανακατάταξη των περιφερειών με βάση τα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα», καθώς επίσης κι εάν «πρόκειται να λάβει υπόψη τα διαφορετικά δεδομένα μεταξύ των νησιών της Περιφέρειας και να προβεί σε ενέργειες έτσι ώστε τα μικρά φτωχότερα νησιά να λάβουν τις ενισχύσεις που πραγματικά τους αναλογούν».

Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, το 2016 θα γίνει η αναθεώρηση του στόχου «Επενδύσεις στην Ανάπτυξη και την Απασχόληση», η οποία θα λαμβάνει υπόψη της τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, με τα 25 εκατ. ευρώ (από τα 168 εκατ. ευρώ της δημόσιας δαπάνης του νέου ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου) να διατίθενται για να αντιμετωπίσουν τα κενά τους στους τομείς του περιβάλλοντος, των μεταφορών, της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

 

Διαχρονικός στόχος

Επιστολή με την οποία τον ευχαριστεί για την πρωτοβουλία του να θέσει το ζήτημα της χρηματοδότησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κατά την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 στην αρμόδια Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής απέστειλε στον κ. Παπαδημούλη ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος ενημερώνει τον κ. Παπαδημούλη ότι «η επανακατάταξη των Περιφερειών, με βάση τα νέα δεδομένα, είναι στόχος που θέσαμε σε υψηλή προτεραιότητα από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, αφού η αποτύπωση των πραγματικών και σημερινών οικονομικών στοιχείων είναι και πολιτικά και επιστημονικά επιβεβλημένη» και ζητά τη συνδρομή του στην προβολή και τη στήριξη των δίκαιων – όπως τα χαρακτηρίζει – αιτημάτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατά την περίοδο της αναθεώρησης, το 2016.

Η επιστολή του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου προς τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει ως εξής:

 

 

 

 

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*