Ν.Ε. Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά: «Προσωπικές απόψεις της κ. Βαλαβάνη που δεν είναι δεσμευτικές»

admin
25/03/2015 08:25
 
 
 

«Προσωπικές απόψεις», που «σε καμία περίπτωση δεν είναι δεσμευτικές» χαρακτήρισε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ τα όσα υποστήριξε η Νάντια Βαλαβάνη για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή, σε διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε, στρέφεται και εναντίον όσων υψώνουν «αντιπολιτευτικές κορώνες», τονίζοντας ότι «οι πολίτες γνωρίζουν από πρώτο χέρι και τις αιτίες και τα αποτελέσματα των επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη εξέθεσε σε τηλεοπτική εκπομπή προσωπικές απόψεις σχετικά με το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά. Οι συγκεκριμένες απόψεις δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτικές για τις όποιες τελικές αποφάσεις, τόσο της ίδιας όσο και της κυβέρνησης.

Οι αντιπολιτευτικές κορώνες μοναδικό σκοπό έχουν να εξομοιώσουν το παρελθόν με το παρόν. Η Κυβέρνηση έλαβε εντολή να αλλάξει το μέλλον της χώρας, να σταματήσει τη λιτότητα και τα υφεσιακά μέτρα. Και δεν θα το πράξει αντιγράφοντας όσα οι πολίτες καταδίκασαν με την ψήφο τους.

Αυτοί που μέχρι τώρα στήριξαν και επικρότησαν όλες τις μνημονιακές πολιτικές, αυτοί που γαλούχησαν ένα καθεστώς που κατρακύλησε την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, αυτοί που δεκαετίες απέκρυπταν από τον κυκλαδικό λαό την αλήθεια, είναι αυτοί που με αντανακλαστικά αξιοζήλευτα ετοιμάζουν επαναστάσεις (!) και περιμένουν με ανυπομονησία την αποτυχία της κυβέρνησης.

Ας περιμένουν: οι πολίτες γνωρίζουν από πρώτο χέρι και τις αιτίες και τα αποτελέσματα των επιλογών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ως κάτοικοι των Κυκλάδων, γνωρίζουμε πολύ καλά την πραγματικότητα στα νησιά μας – είναι καθημερινό μας βίωμα άλλωστε – και ως εκ τούτου είμαστε πάντοτε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα: να κρατάμε ζωντανές τις οικονομίες και τις κοινωνίες των νησιών μας και να διεκδικούμε το δικαίωμα μας να ζούμε αξιοπρεπώς σε αυτά.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*