Συνάντηση Γιώργου Χατζημάρκου με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ

 
 
 

Με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, προκειμένου να εξεταστεί – για ακόμη μια φορά – η ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του προσωπικού του ΕΚΑΒ ώστε να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη επάρκεια στις ανάγκες του νησιωτικού χώρου του Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Χατζημάρκος επανέλαβε την πολιτική βούληση και απόφαση για την χρηματοδότηση (με ίδιους πόρους της Περιφέρειας) της ενίσχυσης του προσωπικού του ΕΚΑΒ, στις περιοχές όπου υπάρχουν χρόνια προβλήματα και ειδικότερα εκεί όπου υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς ασθενών (ασθενοφόρα), αλλά παραμένουν ακινητοποιημένα, λόγω έλλειψης προσωπικού. Τέτοιες περιοχές είναι η Κως, η Κάλυμνος, η Νότια Ρόδος και ο Αττάβυρος. Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, η Περιφέρεια έχει ήδη δεσμεύσει συγκεκριμένους πόρους και αυτό που μένει είναι η εξεύρεση νομικής φόρμουλας για την διάθεση των πόρων αυτών.
Έτσι, προκειμένου να βρεθεί ο ενδεδειγμένος τρόπος χρηματοδότησης των αναγκών του ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, με τον κ. Χατζημάρκο να προτείνει στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ να παραστεί στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου (στις 16 και 17 Απριλίου) ώστε να υπάρξει απευθείας συζήτηση με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και να βρεθεί άμεσα η νομική φόρμουλα (ακόμη και με τη σύνταξη ειδικής τροπολογίας και την άμεση προώθησή της προς ψήφιση στη Βουλή).
Σημειώνεται ότι τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ συνόδευε η διευθύντρια του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Μυτιλήνης Χαρίκλεια Κωτούλα και ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Ρόδου Χαράλαμπος Τσιμπλέκας, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Φιλήμονας Ζαννετίδης.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*