Επιπλέον 7,7 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο όλων των νησιών

Άκης Αξαόπουλος
05/06/2018 23:36
 
 
 

Το επιπλέον ποσό των 7,7 εκ. ευρώ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ν. Αιγαίου του ΕΣΠΑ 2014-2020 για παρεμβάσεις κλίμακας στο οδικό δίκτυο όλων των νησιών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, εξασφάλισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, επισημαίνονταςι ότι οι παρεμβάσεις αφορούν στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου στα νησιά της περιοχής ευθύνης της Περιφέρειας και στη βελτίωση της ασφάλειας.
Όπως δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος: «Εξασφαλίσαμε ένα επιπλέον ποσόν της τάξης των 7,7 εκ. ευρώ περίπου από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου. Οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, υπέβαλαν επιτυχώς την προηγούμενη εβδομάδα στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Νοτίου Αιγαίου τα τεχνικά δελτία για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο που έχουν να κάνουν με την βελτίωση της ασφάλειάς του.
Αυτά αφορούν 4,2 εκ. ευρώ για τα μεγάλα νησιά της Περιφέρειάς μας και 3,5 εκ. ευρώ για τα μικρά νησιά της Περιφέρειάς μας. Αυτά είναι ισομερώς κατανεμημένα ανάμεσα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Όλα τα ανωτέρω έργα αφορούν στη βελτίωση της ασφάλειας του οδικού μας δικτύου, τομέας στον οποίο έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και έχουμε οδηγήσει πολύ σημαντικό ποσοστό των διαθέσιμων πόρων μας. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η ένταξη αυτών των έργων προκειμένου να δρομολογηθεί και η υλοποίησης τους».

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*