Χαράλαμπος Κόκκινος από τη Σύρο: «Να επιστραφούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά μας»

 
 
 

kokkinos anaptyksiako synedrio syros

Την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, την εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα του Νοτίου Αιγαίου και την υλοποίηση των κυβερνητικών υποσχέσεων ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο Χαράλαμπος Κόκκινος κατ τη διάρκεια των τοποθετήσεων του στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που έγινε στη Σύρο στις 5 και 6 Ιουνίου.

Παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, του υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη και των υπολοίπων κυβερνητικών στελεχών που παρέστησαν στις εργασίες του Συνεδρίου, ο κ. Κόκκινος έθεσε, επίσης, τα παρακάτω θέματα:
*Την άδικη (όπως την χαρακτήρισε) εξαίρεση πολλών νησιών από την πιλοτική εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και την διάθεση ελάχιστων χρημάτων από την κυβέρνηση για το μέτρο αυτό.
*Την ανάγκη άμεσης έναρξης εργασιών σε λιμενικά έργα (Κω, Τήνος κ.λπ.).
*Την υποστελέχωση των υπηρεσιών και τη θεσμοθέτηση κινήτρων για τους υπαλλήλους που υπηρετούν στα νησιά.
*Τα μεγάλα προβλήματα στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.
*Τα προβλήματα λειψυδρίας, τη δημιουργία νέων αφαλατώσεων και τον εκσυγχρονισμό των παλιών, την αποκατάσταση βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης και τις προβληματικές υδατοδεξαμενές.
*Τις αναξιοποίητες δυνατότητες του πρωτογενή τομέα, τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος και τα προβλήματα που δημιουργεί στους μικρούς επιχειρηματίες το “all inclusive”.
*Τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας και την άμεση συνδρομή της κυβέρνησης.
*Την αναγκαιότητα στελέχωσης με μόνιμο διδακτικό προσωπικό της ΑΕΝ/Σύρου και και την προμήθεια σύγχρονων μέσων διδασκαλίας για την αναβάθμιση των σπουδών
*Την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του ναυπηγείου της Σύρου, μέσω της συνεργασίας ιδιωτικής πρωτοβουλίας και κράτους, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας αλλά και η κοινωνική συνοχή του νησιού.
Σήμερα (και πριν την αναχώρησή του από τη Σύρο για τη Ρόδο), ο κ. Κόκκινος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, ζητώντας τους να λυθούν τα προβλήματα και να γίνουν πράξεις οι κυβερνητικές δεσμεύσεις.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*