Με βήμα ταχύ η δημιουργία του δικτύου υδατοδρομίων σε 25 νησιά του Νοτίου Αιγαίου

admin
07/05/2015 06:19
 
 
 

 

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του δικτύου των 25 υδατοδρομίων σε ισάριθμα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Παρά το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, η Περιφέρεια παραμένει προσηλωμένη στα σχέδια που έχει θέσει για τη δημιουργία του δικτύου που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στα νησιά. Έτσι, προχωρούν κανονικά οι προγραμματικές συμβάσεις με τα κατά τόπους Λιμενικά Ταμεία και – όπου έχουν ολοκληρωθεί οι διοικητικές διαδικασίες – προχωρούν και οι αναθέσεις μελετών και αδειοδοτήσεων.

Στόχος είναι το 2016 να είναι έτοιμο προς χρήση το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου, ο σχεδιασμός του οποίου γίνεται σε 12μηνη βάση, ενώ για να ξεκινήσει η λειτουργία του και να είναι βιώσιμο, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 5 με 10 υδατοδρόμια σε κάθε περιοχή.

 

Μήνυμα προς ενδιαφερόμενους επενδυτές

Μήνυμα προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που είχαν αποκομίσει μέχρι σήμερα για τη λειτουργία του ελληνικού Δημοσίου, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Αφορμή γι’ αυτό ήταν η συνάντηση που είχε στη Ρόδο με τον Νικόλα Χαραλάμπους, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Seaplanes, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του δικτύου, με στόχο τα πρώτα υδατοδρόμια να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν ως το τέλος του έτους.

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήξεραν όλοι μέχρι σήμερα ως Δημόσιο. Αυτό είναι το μήνυμά μας, σε όλους όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην περιοχή μας. Να ξέρουν ότι σε μας θα βρουν έναν συμπαραστάτη, ο οποίος μπορεί να είναι δημόσιος φορέας, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα αντανακλαστικά και τα χαρακτηριστικά του Δημοσίου, που μέχρι τώρα αντιμετώπισαν υποψήφιοι επενδυτές στην χώρα μας […] Στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα οικονομικά, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να διώχνουμε ή να δημιουργούμε πρόσθετα προβλήματα σε επενδύσεις, που με βάσει τα κριτήρια που εμείς θέτουμε, είναι προς όφελος του τόπου. Το ζητούμενο είναι να λειτουργήσουμε με ανοιχτό μυαλό πολιτικά, ανοίγοντας δρόμους που θα φέρουν ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και πλούτο, σε μια περιοχή που ταλανίζεται από μια πρωτοφανή ύφεση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος.

Από την πλευρά του, αιτιολογώντας την αρχική – αρνητική – στάση της Hellenic Seaplanes, ο κ. Χαραλάμπους δήλωσε: «Η δυσπιστία και η αδικία από την πλευρά μας, δεν προήλθε άνευ λόγου και αιτίας. Τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαμε αναπτύξει σχέσεις με διάφορους φορείς και όντως μείναμε έκπληκτοι από τη δυναμική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην υλοποίηση του Δικτύου Υδατοδρομίων. Οφείλω να πω ότι από πλευράς μας υπήρχαν αμφιβολίες εάν θα μπορούσε ένα δημόσιος φορέας να ανταπεξέλθει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ως προς τις διαδικασίες που απαιτούνται και όντως έχουμε διαψευσθεί, γιατί βλέπουμε ότι Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει τις δυνατότητες να δημιουργήσει τόσο το Δίκτυο του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και να βοηθήσει στην ανάπτυξη όλου του Δικτύου πανελλαδικά».

 

 

 

 

 

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*