Συνάντηση Κόκκινου με την Ελληνίδα Γ.Γ. της CRPM

admin
07/05/2015 13:13
 
 
 

Επίσκεψη εργασίας στα γραφεία της Επιτροπής Περιφερειακών Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CRPM) στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε ο Χαράλαμπος Κόκκινος.

Ο κ. Κόκκινος συναντήθηκε με την Ελληνίδα Γ.Γ. CRPM Μαριάννου Ελένη με την οποία συζήτησε την περαιτέρω συνεργασία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με την Επιτροπή, προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα των νησιωτικών περιοχών, να προωθηθούν αποτελεσματικές ενέργειες επίλυσης τους και να επιτευχθούν κοινές δράσεις και συνεργασίες με τις Περιφέρειες – μέλη της για την διεκδίκηση νέων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου (ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος του πολιτικού γραφείου της CRPM την περίοδο 2006-2009 και έκτοτε παρακολουθεί στενά την πορεία της) θα καταθέσει αναλυτικό ενημερωτικό έγγραφο στον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο (που εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νήσων της CRPM τον Σεπτέμβριο του 2014), όπου θα περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα των επαφών με τα στελέχη της CRPM, αλλά και προτάσεις που θα ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο την παρουσία της Περιφέρειας στους διεθνείς οργανισμούς των Περιφερειών, δίνοντας της τη δυνατότητα να δημιουργήσει νέες συμμαχίες και να διεκδικήσει επιπλέον οικονομικούς πόρους από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Σημειώνεται ότι η CRPM είναι η οργάνωση των παράκτιων και νησιωτικών περιφερειών της Ευρώπης με 160 μέλη. Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και των Επιτροπών της προωθούν τις νησιωτικές πολιτικές και απευθύνονται στους μεγάλους διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ, ΕΕ κτλ).

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*