Μέτωπο Περιφέρειας και φορέων της Ρόδου για την αποτροπή κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ

admin
08/05/2015 06:24
 
 
 

«Μη αναστρέψιμο ιστορικό λάθος, με εθνικές προεκτάσεις και συνέπειες» χαρακτήρισαν μια ενδεχόμενη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στο Αιγαίο Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και φορείς της Ρόδου.

Σε συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον αντιπρόεδρο του ΣΕΤΕ Κώστα Κωνσταντινίδη και τον οικονομικό επόπτη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιώργο Αντώνογλου, μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η προστασία των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ειδησεογραφία σχετικά με τη σύγκλιση που επετεύχθη στο θέμα του ΦΠΑ (όπως τουλάχιστον μεταδίδεται από ελληνικές και κοινοτικές πηγές) και την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή να βρίσκεται πλέον στο τραπέζι της συμφωνίας, μετά ουσιαστικά την 20η Φεβρουαρίου, οπότε στο κείμενο των σημείων, πάνω στα οποία θα κινηθεί η αξιολόγηση από τους θεσμούς, προσετέθη ο όρος streamline (ευθυγράμμιση των συντελεστών).

 

Οι άξονες της δράσης

Με τις πληροφορίες γύρω από την τύχη ειδικού φορολογικού καθεστώτος των νησιών του Αιγαίου να είναι συγκεχυμένες, οι κκ Χατζημάρκος, Καμπουράκης, Κωνσταντινίδης και Αντώνογλου συμφώνησαν για:

* Τη συνεχή παρακολούθηση του συγκεκριμένου ζητήματος, προκειμένου να μην βρεθούν τα νησιά προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

*Την εδραίωση διαρκούς επικοινωνίας με τους αντίστοιχους φορείς (πολιτικούς, παραγωγικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς) του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να καθορίσουν από κοινού τη στάση τους.

*Την υπενθύμιση προς την κυβέρνηση του σεβασμού της νησιωτικότητας και των δεκάδων δεσμεύσεων που έχουν προηγηθεί, ως προς τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου, με κορυφαία την εκπεφρασμένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό θέση απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα.

*Τον συντονισμό και την ετοιμότητα, ώστε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας φορείς του Νοτίου και του Βορείου Αιγαίου να πραγματοποιήσουν κοινή σύγκληση των οργάνων τους στην Αθήνα, σε κοινό τόπο και χρόνο.  

*Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα επανήλθε και μάλιστα με τρόπο εκδικητικό προς την νησιωτική Ελλάδα και τα ακριτικά νησιά, παρά τα όσα αντίθετα κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια καταλήγει ως εξής: «Προκαλεί απορία πώς μια ελληνική κυβέρνηση μπορεί να σκέφτεται να διαπράξει ένα τέτοιο, μη αναστρέψιμο ιστορικό λάθος, με εθνικές προεκτάσεις και συνέπειες».

 

 

 

 

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*