Κόκκινος για μειωμένο ΦΠΑ: «Το τελευταίο αναπτυξιακό κίνητρο των νησιών»

admin
11/05/2015 13:24
 
 
 

Τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει μια ενδεχόμενη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά υπενθύμισε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος.

Ο κ. Κόκκινος, με αφορμή τα νέα δημοσιεύματα που αφορούν την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, προέβη σε νέα δήλωση, στην οποία εξηγεί για ποιους λόγους δεν θα πρέπει να καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι οι εισπρακτικές ανάγκες του κράτους θα μπορούσαν να καλυφθούν με ένα «σύγχρονο και δίκαιο φορολογικό σύστημα».

Το πλήρες περιεχόμενο της δήλωσης του κ. Κόκκινου έχει ως εξής:

«Αυτές τις μέρες κορυφώνεται η αγωνία για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής Κυβέρνησης.

Στις κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός, το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων θα κρίνει την περαιτέρω πορεία της χώρας.

Είναι επιτακτική ανάγκη, κυβέρνηση και δανειστές, να αντιληφθούν ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Επίσης, ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, που ισχύουν στα νησιά μας, είναι το τελευταίο αναπτυξιακό κίνητρο για την περιοχή μας.

Πιθανή αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μας θα επιφέρει καλπασμό της ακρίβειας.

Ταυτόχρονα, θα σημαίνει μείωση των εισοδημάτων στις δοκιμαζόμενες από το μνημόνιο οικογένειες και «χτύπημα» κατά της επιχειρηματικότητας.

Αφουγκραζόμενοι τους πολίτες της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου, που επιθυμούν καλύτερες συνθήκες ζωής και λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις των φορέων των νησιών μας (αυτοδιοίκηση, επιμελητήριο κτλ), καλούνται κυβέρνηση και δανειστές να εξετάσουν με προσοχή τα παραπάνω και να μην οδηγηθούν σε λανθασμένες και αντιλαϊκές αποφάσεις.

Με σύγχρονο και δίκαιο φορολογικό σύστημα καλύπτονται οι εισπρακτικές ανάγκες και αίρονται οι αδικίες».

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*