Στη Ρόδο ο Πρέσβης των ΗΠΑ – Συνάντηση με Χατζημάρκο

admin
15/05/2015 12:07
 
 
 

Τη Ρόδο επισκέπτεται ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής David D. Pearce, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στο ελληνικό νησί.

Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του, ο Πρέσβης των ΗΠΑ, μαζί με τον Ακόλουθο Άμυνας της Πρεσβείας των ΗΠ Capt. Robert Palm, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Απευθυνόμενος στον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία του στα νησιά του Ν. Αιγαίου και η επιλογή τους για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ αποτελεί «δείγμα εμπιστοσύνης, απόδειξη της μακρόχρονης φιλίας και της συνεχιζόμενης συνεργασίας, ειδικά σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει την ανάγκη να αισθανθεί στο πλευρό της φίλους και συμμάχους».

Η συνάντηση  ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων, με τον κ. Pearce να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έκθεση των αρχαιολογικών θησαυρών της Ρόδου στο Μουσείο του Λούβρου, μέρος της οποίας το επόμενο διάστημα θα μεταφερθεί στη Ρόδο.Ο περιφερειάρχης θα παραστεί σήμερα το απόγευμα σε δεξίωση για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, η οποία θα παρατεθεί επί του αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS McFAUL (DDG 74).

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*