Ρόδος: Στην έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκάκι Ενηλίκων ο Γιώργος Χατζημάρκος

Άκης Αξαόπουλος
20/04/2019 23:08
 
 
 

Στην έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σκάκι Ενηλίκων “World Senior Team Chess Championships” το οποίο πραγματοποιείται στη Ρόδο, στο πλαίσιο του Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου, παρέστη χθες Τρίτη, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, χαιρετίζοντας την έναρξη των αγώνων.

Συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Περιφερειακό Σύμβουλο, Νίκο Νικολή και παρόντων των εκπροσώπων της Ελληνικής, της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας, ο κ. Χατζημάρκος τήρησε την παράδοση και άνοιξε την πρώτη σκακιέρα στην αναμέτρηση Σκοτία – ΗΠΑ.

Ο κ. Χατζημάρκος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει με τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ», την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE), την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία (ECU) και τον Δήμο Ρόδου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στην εξωστρεφή πολιτική της Περιφερειακής Αρχής στον αθλητισμό, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση στο νησί της Ρόδου κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, διεθνούς και παγκόσμιου βεληνεκούς.

«Σας καλωσορίζω στη Ρόδο, σε αυτήν την μεγάλη διοργάνωση, που συνεχίζει την παράδοση των τελευταίων ετών, της προσέλκυσης αθλητικών διοργανώσεων διεθνούς και παγκόσμιας εμβέλειας στο νησί μας. Μόνο κατά τους πρώτους μήνες του 2019, έχουμε φιλοξενήσει τον Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου, με ρεκόρ συμμετοχών από όλο τον κόσμο, καθώς και τους ποδηλατικούς αγώνες, International Rhodes Grand Prix και International Tour of Rhodes, υπό την αιγίδα της UCI, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Στην λογική της εξωστρέφειας επιμένουμε, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο να συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας, όπως οι εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες και το φυσικό τοπίο που διαθέτουν. Στηρίζουμε δράσεις που επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο σε μήνες εκτός αιχμής, εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν μας και προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες μας. Σας καλώ να απολαύσετε τους αγώνες και εύχομαι να επιστρέψετε στη Ρόδο, με τις καλύτερες αναμνήσεις, είτε ως παίκτες, είτε ως επισκέπτες» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Το Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου 2019, που ξεκίνησε στις 6 Απριλίου, θα ολοκληρωθεί στις 24 του τρέχοντος μηνός και περιλαμβάνει τρεις επιμέρους εκδηλώσεις – τουρνουά των εννέα γύρων.

*από 6 – 14 Απρίλη 2019: European Amateur Chess Championships

*από 6 – 14 Απρίλη 2019: European Senior Chess Championships και

*από 16 μέχρι 24 Απριλίου 2019: World Senior Team Chess Championships.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.