Γιάννης Ντουνιαδάκης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύρου: «Αναστάτωση, με μεγάλες καθυστερήσεις και αναμονές»

Ευχαριστήριο Ντουνιαδάκη σε όσους ψήφισαν Λαϊκή Συσπείρωση
Άκης Αξαόπουλος
22/04/2019 16:16
 
 
 

Για ακτοπλοϊκή απομόνωση της Σύρου και ασυδοσία των εφοπλιστών που «θεωρούν τις ελληνικές θάλασσες τσιφλίκι τους» κάνει λόγο σε δήλωση του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με την Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Ντουνιαδάκη, εκτός από την μεγάλη αναστάτωση που προκαλείται στη ζωή των νησιωτών λόγω των πολύωρων καθυστερήσεων και της αναμονής, τίθεται και θέμα ασφάλειας επιβατών και ναυτεργατών, γι’ αυτό και καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύση. Κάλεσμα απευθύνει, επίσης, στην Περιφέρεια και τους δήμους να διεκδικήσουν την απρόσκοπτη καθημερινή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, αλλά και μεταξύ τους, καθώς και στον λαό των νησιών να στηρίξει τους υποψήφιους του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Ντουνιαδάκη με τίτλο «Αναστάτωση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Σύρου με τον Πειραιά» έχει ως εξής:

Με τις ευλογίες της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά οι εφοπλιστές θεωρούν τις ελληνικές θάλασσες τσιφλίκι τους, ενώ απολαμβάνουν χίλια δυο προνόμια φοροαπαλλαγές κτλ. Στο πλαίσιο της ασυδοσίας που επικρατεί, οι ακτοπλόοι επιλέγουν ποια δρομολόγια και σε ποια συχνότητα συμφέρει τον καθένα τους να δρομολογήσει πλοίο, ενώ αφήνουν για μέρες, μικρά και μεγάλα νησιά, χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Πριν από μέρες η Ανάφη απομονώθηκε ακτοπλοϊκά. Τώρα ήρθε η σειρά της Σύρου από την ακτοπλοϊκή σύνδεση της οποίας αποσύρθηκε το πλοίο, που την εξυπηρετούσε, αντικαθιστώντας το με άλλο, που επιβαρύνεται και με άλλα επιπλέον δρομολόγια. Αποτέλεσμα είναι η μεγάλη αναστάτωση της ζωής των νησιωτών με μεγάλες καθυστερήσεις και αναμονές στα λιμάνια, που μάλιστα δεν παρέχουν στοιχειώδεις υποδομές. Επίσης δημιουργούνται ζητήματα ασφάλειας επιβατών και ναυτεργατών, από την συνεχή καταπόνηση του πλοίου και του πληρώματος του.

Καλούμε τη κυβέρνηση, να δώσει τώρα λύση στο πρόβλημα!

Η Περιφέρεια και οι δήμοι πρέπει να διεκδικήσουν – κόντρα στα συμφέροντα των εφοπλιστών – την απρόσκοπτη καθημερινή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα, αλλά και μεταξύ τους, με σύγχρονα και ασφαλή πλοία, με φθηνά εισιτήρια.

Καλούμε το λαό των νησιών να δείξει την αγανάκτησή του για την αντιλαϊκή πολιτική που τον ταλανίζει, ψηφίζοντας και στις ευρωεκλογές και στις περιφερειακές, δημοτικές εκλογές τους υποψήφιους του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*