Συνάντηση με Τσίπρα επιδιώκει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για ΦΠΑ και φορολογία

admin
19/05/2015 08:18
 
 
 

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα επιδιώξουν, εντός των αμέσως επόμενων ημερών, οι φορείς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βάσει της απόφασης που ελήφθη στη σύσκεψη φορέων την οποία συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Μάλιστα, λόγω του εξαιρετικά επείγοντος του θέματος και αν αυτή η συνάντηση δεν είναι εφικτή, τότε θα επιδιωχθεί συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπου θα παρουσιαστούν τα επιχειρήματα των εκπροσώπων των νησιών σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η λήψη καταστροφικών φοροεισπρακτικών μέτρων, αποκλειστικά για να νησιά του Αιγαίου.

Ωστόσο, ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε την αμφιβολία «κατά πόσον υπάρχει ακόμη ακροατήριο για μια συζήτηση στην βάση των επιχειρημάτων και όχι μόνο στην βάση ψευτοσυνθημάτων, ψευτοδιλημμάτων και όλης αυτής της αποπνικτικής κατάστασης στην οποία έχει οδηγηθεί ο δημόσιος διάλογος».

 

«Ξαφνικός οικονομικός θάνατος των νησιών»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά και με κυβερνητικούς παράγοντες, «για να αγωνιστούμε έως και την τελευταία στιγμή για την αποτροπή όλων αυτών των μέτρων που θα επιφέρουν τον ξαφνικό οικονομικό θάνατο των νησιών»

«Καταλαβαίνει κανείς ότι διαμορφώνεται για τα νησιά ένα εκδικητικό περιβάλλον που μόνο κάποιος με μένος απέναντι στους νησιώτες μπορεί να επιδιώκει. Η αντίδρασή μας ήταν απολύτως αναμενόμενη. Οι στιγμές είναι ιστορικές και τα αντανακλαστικά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ήταν από την πρώτη στιγμή αυτά που επιβάλει η κρισιμότητα της κατάστασης. Λυπάμαι που η αντίδραση δεν έχει πάνδημο χαρακτήρα και βλέπουμε να υπάρχουν διαφοροποιήσεις πολύ επικίνδυνες, που ιστορικά δεν έχουν προηγούμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, επίσης, στο αίσθημα ευθύνης με το οποίο η Περιφέρεια στέκεται απέναντι στο οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, επισημαίνοντας όμως ότι δεν έχει λογική να καλούνται τα νησιά να σηκώσουν το βάρος της συμφωνίας με τους δανειστές.

 

Αποφάσεις για κινητοποίησεις

Ας σημειωθεί ότι αντίστοιχες αποφάσεις για κινητοποιήσεις ελήφθησαν και από τους φορείς των Κυκλάδων, σε παράλληλη σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε  στην Ερμούπολη ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης. Την μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασίσουν οι παραγωγικές τάξεις, επαγγελματικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις τους.

(φωτό: grafida.net)

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*