Γιώργος Γκούφας: Καλή τύχη κύριε Ζαννετίδη ή αλλιώς να Σέβεστε

Άκης Αξαόπουλος
23/04/2019 22:21
 
 
 

Απάντηση στα όσα αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα, Φιλήμονας Ζαννετίδης δίνει με μια “σκληρή” ανακοίνωση ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γκούφας.

Αναλυτικά, αναφέρει:

Αγαπητέ κύριε Ζαννετίδη,
Δυστυχώς το ερώτημα μου στο οποίο έπρεπε να απαντήσετε ως απερχόμενη Περιφερειακή αρχή ΔΕΝ το απαντήσατε. Κρίμα.

Εξακολουθεί λοιπόν και σας στοιχειώνει και αναμένει απάντηση το ερώτημα: Με ποιο τρόπο η Περιφέρεια του κ. Χατζημάρκου στήριξε τον αγρότη και τον παραγωγό της Νάξου την πενταετία που πέρασε; Τη χαμένη πενταετία για τη Νάξο και τις Κυκλάδες.

Με ρωτάτε εμένα τι έκανα την πενταετία που πέρασε. Όπως πολύ καλά σας έχουν πληροφορήσει, ελπίζω δηλαδή, δεν ήμουν εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος κύριε Ζαννετίδη, διότι αν και πρώτος σε ψήφους, την έδρα μου την πήρε λόγω αδίκων διατάξεων του Νόμου η αντιπεριφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ της Κέας Κύθνου. Δεν ήμουν καν μέλος στο Περιφερειακό συμβούλιο της περιόδου 2014-2019. Δεν είμαι λοιπόν εγώ αυτός που θα απολογηθεί για το τι δεν έκανα και καταφανώς με λοιδωρείτε.

Εσείς ως Περιφέρεια υποχρεούσθε να απολογηθείτε για όσα δεν κάνατε απαξιώνοντας όλους εμάς τους Κυκλαδίτες ή να μας ενημερώσετε για όσα κάνατε και εμείς δεν «πήραμε χαμπάρι» κατά την προσφιλή σας έκφραση. Και με την σειρά που τα βάλατε και όπως με ρωτάτε, σας ρωτώ με το ερώτημά σας: τι κάνατε για τα σφαγεία στις Κυκλάδες, τα κλειστά και με μεγάλα προβλήματα; Τα ελαιοτριβεία, επίσης, το φράγμα στο Τσικαλαριό χαμένο στα συρτάρια του Υπουργείου και στην Σύρο; Για τα μελισσοκομικά προβλήματα; Για τις σταβλικές εγκαταστάσεις χωρίς άδειες; Τι κάνατε;;; Εσείς κυβερνούσατε. Εσείς είσαστε η Περιφερειακή Αρχή πέντε χρόνια. Πείτε μας με νούμερα, με αριθμούς και με ευρώ.

Επειδή όμως εξακολουθείτε να θεωρείτε όλους εμάς τους Κυκλαδίτες μάλλον χαμηλής νοημοσύνης, επειδή μάλλον εσείς ζείτε σε παράλληλο σύμπαν απ’ ότι εμείς, επειδή εξακολουθείτε να νομίζετε πως ασκείτε ή δημιουργείτε πολιτική με την παραγωγή εικονικών εντυπώσεων με φωτογραφίες μέσω facebook, instagram και ιστοσελίδων, με τη σωρεία προεκλογικών χρηματοδοτήσεων ανύπαρκτων έργων που «θα» υλοποιηθούν, με εγκαίνια έργων που ήδη είχαν ολοκληρωθεί και λειτουργούσαν ή είχε ξεκινήσει η υλοποίησή τους απ’την Περιφερειακή Αρχή του Γιάννη Μαχαιρίδη, την καπήλευση έργων των Δημοτικών Αρχών, με υπογραφή εκατοντάδων συμβάσεων έργων που ποτέ δεν ωριμάζουν και δεν απορροφούν ούτε ένα ευρώ, με ρουσφετολογικές και μικροπολιτικές χρηματοδοτήσεις συλλόγων και σωματείων, και τώρα τελευταία με μηνύσεις, με συκοφαντίες, με προσωπικές προσβολές σε ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζετε και κυρίως ούτε καν ως οφείλατε δεν προσπαθήσατε να μάθετε πριν τους κρίνετε και τους κατακρίνετε προσβλητικά και επειδή ευτυχώς δεν είμαστε ούτε ίδιοι ούτε όμοιοι, υποχρεούμαι αντί να σας ανταπαντήσω για τα «έργα σας» στη Νάξο που είναι ανύπαρκτα και γι αυτό δεν είχατε τίποτα να μου πείτε, αντί λοιπόν γι αυτό, υποχρεούμαι να σας ανταπαντήσω περί των «άλλων» που «τυρβάσατε» ως εξής:

Επειδή μέχρι σήμερα το όνομα ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ σας προκαλεί μεγάλη αναστάτωση, να σας αναστατώσω λίγο περισσότερο θυμίζοντας ότι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επί Μαχαιρίδη ήταν πρωταθλήτρια με κείνη της Στερεάς Ελλάδας, στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων. Παράλληλα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επί Μαχαιρίδη εμφάνιζε και υψηλό ποσοστό έργων που έχουν αποπληρωθεί.

Να μας δώσετε λοιπόν αντ’ αυτού, κύριε Ζαννετίδη, μερικά στοιχεία για την απορροφητικότητα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου των κοινοτικών κονδυλίων την πενταετία αυτή και τα δικά ΣΑΣ έργα, όχι αυτά που ολοκληρώθηκαν στην πενταετία και εγκαινιάσατε αλλά είχαν ενταχθεί και δημοπρατηθεί απ’την Περιφερειακή αρχή του Γιάννη Μαχαιρίδη.

Πολύ θα ήθελα ενδεικτικά να μάθω τι έγινε με το φράγμα της Κρητηνίας στη Νότια Ρόδο ή τι έγινε με την γέφυρα της Κρεμαστής με την καπήλευση της οποίας κερδίσατε τις προηγούμενες εκλογές; Μεγάλη ή μικρή ταμπέλα τοποθετήσατε στο έργο; και πόσο κόστισε η ταμπέλα και η τοποθέτησή της;

Αν δεν περιφρονούσατε τις Κυκλάδες και τους Ναξιώτες, θα γνωρίζατε τις ενέργειές μου και της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ για τα αγροτικά θέματα που ταλαιπωρούν τους αγρότες μας και του Νοτίου Αιγαίου, και τις διεκδικήσεις μας στα υπουργεία με εκατοντάδες ταξίδια και παραστάσεις, απ’την τσέπη μου πληρωμένα και θα ήσασταν δίπλα μου και δίπλα μας ως περιφέρεια.

Αντ’ αυτού με τα χρήματα της περιφέρειας ταξιδεύατε στις πρωτεύουσες της Ευρώπης και του κόσμου λες και μόνον ο τουρισμός αποκλειστικά είναι αυτός που θα φέρει την ανάπτυξη στο Νότιο Αιγαίο, σαν να μην γινόταν τα προηγούμενα χρόνια ίδιας αποτελεσματικότητας διαφήμιση λιγότερο όμως δαπανηρή, λες και οι μόνοι εκπρόσωποι της περιφέρειας στα πολυδάπανα αυτά ταξίδια έπρεπε να ‘ναι μεγαλοξενοδόχοι που γιατί όχι διαφήμιζαν και τα «μαγαζάκια» τους.

Δεν έβγαλα ποτέ στα μανταλάκια κύριε Ζαννετίδη τις προσπάθειες και τους αγώνες μου για την υποστήριξη των δικαίων των αγροτών και των παραγωγών του νησιού μου και των Κυκλάδων. Δεν είναι όμως τυχαίο που είμαι ο μοναδικός ΝΗΣΙΩΤΗΣ αιρετός εκπρόσωπος στο Προεδρείο της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ που περιλαμβάνει ΜΟΝΟ Υγιείς Συνεταιριστικές ενώσεις –συνεταιρισμούς της Ελλάδας.

Μακριά από εμένα η πολιτική εξαργύρωση των αρχών και των αξιών μου. Οφείλατε όμως πριν με εξυβρίσετε και με προσβάλλετε δημοσίως να ενημερωθείτε για τον κ. Γκούφα, τα έργα και τις ημέρες του στη Νάξο και τις Κυκλάδες και όσα συνεχώς και ακατάπαυστα ενεργεί όλα αυτά τα χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση είτε περιφερειακή είτε συνδικαλιστική, είτε κυβερνητική.

Δεν είμαι κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν είμαι απολογητής κυβερνητικών συμπεριφορών ούτε αποφάσεων κύριε Ζαννετίδη. Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος είμαι, όπως και σεις που φαντάζομαι ότι δεν είσθε το φερέφωνο ή το cd της Πειραιώς.

Δεν είναι οι Περιφερειακές Εκλογές, εκλογές για την ανάδειξη Κυβέρνησης. Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είμαστε που προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη των νησιών μας και να εξασφαλίσουμε ποιοτικά καλύτερη ζωή των συμπατριωτών μας.

Θα προχωρήσουμε για να εξασφαλίσουμε όλα όσα οι νησιώτες δικαιούνται και αξίζουν και όχι όσα τα κόμματα στα οποία ανήκουμε επιδιώκουν.

Από το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κανείς δεν περισσεύει.

Όλοι μας είμαστε χρήσιμοι. Και εγώ που ανήκω στο ΚΙΝΑΛ, και οι συνυποψήφιοί μου που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και εκείνοι που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκπλήσσομαι που εσείς, άνθρωπος αυτοδιοικητικός, άνθρωπος σοβαρός και ασχολούμενος χρόνια τώρα με τα κοινά, ακόμα να ανακαλύψετε το μυστικό της επιτυχημένης διακυβέρνησης, δημοτικής, περιφερειακής και κυβερνητικής ακόμα. Οι συνέργειες και οι συνεργασίες είναι ο μόνος τρόπος κύριε Ζαννετίδη για να πετύχουμε περισσότερα. Δεν είναι η Περιφέρεια κύριε Ζαννετίδη πεδίο προσωπικής εξέλιξης. Ο μόνος δρόμος για να αναγνωριστεί η αξία που ο καθένας μας κρύβει μέσα του είναι αυτός της συνεργασίας και της συλλογικής δημιουργίας.

Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ είναι άνθρωποι άξιοι, με αρχές, πετυχημένοι στις επαγγελματικές, οικογενειακές, κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές τους δράσεις και ο Μανώλης Γλυνός θα τους δώσει χώρο για να διαπρέψουν και να αναγνωριστεί η αξία τους. Χωρίς να ενδιαφέρει το χρώμα του κομματικού φορέα τον οποίο στηρίζουν ή ανήκουν. Χωρίς να «φοβάται» την δύναμη της προσφοράς τους. Αρκεί που θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Διότι όπως λέει ο δικός μου σύντροφος ο Γερουλάνος, δίνοντας αξία στον πολίτη δίνεις αξία στην πολιτική και δίνοντας αξία στην πολιτική δίνεις δυνατότητες στον Άνθρωπο.
Εσείς στην παράταξή σας του κ. Χατζημάρκου, αποκλείετε προφανώς ανθρώπους άξιους και πετυχημένους που θα ωφελούσαν με την προσφορά τους στα κοινά, επειδή ανήκουν σε άλλους απ τον δικό σας χώρους. Αλλά αναζητάτε και διεκδικείτε όμως τις ψήφους των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου που δεν ανήκουν κομματικά στον φορέα που σας στηρίζει. Δηλαδή ενώ δεν τους θέλετε στο ψηφοδέλτιό σας, απευθύνεστε στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π. για να σας ψηφίσουν. Ή όχι;
Και επειδή η υποκρισία έχει και εκείνη τα όριά της, να σας θυμίσω ότι τις εκλογές το 2014, η παράταξη του κ. Χατζημάρκου τις κέρδισε στον β΄γύρο, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θυμάμαι τότε να αρνηθήκατε ή να καταγγείλατε την στήριξη αυτή. Αντίθετα. Την δεχθήκατε με ανέλπιστη χαρά. Τα νούμερα και οι αριθμοί των εκλογικών αποτελεσμάτων εκείνης της περιόδου είναι αμείλικτα σκληροί.
Είναι τιμή μου που ο κομματικός μου φορέας το ΚΙΝΑΛ στηρίζει το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού.
Θεωρώ μεγάλη τιμή επίσης που αξιοσέβαστοι και καταξιωμένοι στην τοπική τους κοινωνία και όχι μόνο, συνυποψήφιοί μου ανήκοντες πολιτικά στη Ν.Δ κοσμούν το ψηφοδέλτιό μας.
Θεωρώ επίσης μεγάλο κατόρθωμα του Μανώλη Γλυνού το γεγονός πως κατάφερε με την προσωπικότητα, το κύρος και το ήθος του να «σας κλέψει» την στήριξη που είχατε απ’τον ΣΥΡΙΖΑ και ναι, είναι μεγάλη τιμή που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας παράγοντες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι όμως πετυχημένοι, αποτελεσματικοί, διαμάντια στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία των Μικρών μας Πατρίδων.
Οι συμπατριώτες μου οι Κυκλαδίτες αλλά και οι Δωδεκανήσιοι κύριε Ζαννετίδη, οι 310.000 πολίτες του Νοτίου Αιγαίου δεν θα σας επιτρέψουμε να παίζετε με τις εντυπώσεις και να επηρεάζετε τις τύχες και το μέλλον των παιδιών μας στο Ν.Αιγαίο. Αν νομίζετε ότι στο όνομα της Ελευθερίας του Λόγου, θα προσβάλλετε ανθρώπους και συνειδήσεις και θα επηρεάσετε τους κατοίκους και Πολίτες των νησιών μας από ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που τους αφορούν και κρίνουν την ζωή τους και των παιδιών τους, απλά ΕΧΕΤΕ ΑΤΥΧΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΣΑΣ ή ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΟΣ.
Μετά την Νίκη της «Συμμαχίας του Νοτίου Αιγαίου» με επικεφαλής τον Μανώλη Γλυνό θα επιστρέψουν στην Περιφέρειά μας το διαφορετικό ήθος και ύφος, η κανονικότητα, η διαφάνεια, ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των νησιών, ο σεβασμός και η χρηστή Διοίκηση με επίκεντρο τον Άνθρωπο, καθώς και η δίκαιη κατανομή των πόρων σε κάθε νησί και Νομό ανάλογα με τις ανάγκες και τον πληθυσμό .
Κανέναν δεν πρέπει να ενδιαφέρει το πολιτικό μέλλον του κ. Γκούφα. Εκείνο που πρέπει όμως να ενδιαφέρει όλους μας και ιδιαίτερα όσους ασχολούνται με την πολιτική και την εξουσία της, είναι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και τις ελπίδες των συμπατριωτών μας αλλά και στις ανάγκες των δύσκολων καιρών που περνά η Πατρίδα μας. Εκείνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το μέλλον και η χαρά των παιδιών μας σε τούτους του μικρούς, αλλά ευλογημένους τόπους του Νοτίου Αρχιπελάγους.
Καλή τύχη κ. Ζαννετίδη
Γιώργος Γκούφας
Νάξος 22/4/2019

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*