Στη συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τους περιφερειάρχες ο Γ. Χατζημάρκος

Άκης Αξαόπουλος
16/07/2019 13:30
 
 
 

 

Στην πρώτη συνάντηση που είχε χθες, Δευτέρα, με τους 13 εκλεγέντες Περιφερειάρχες της χώρας, ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρόντος και του Υφυπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην συνάντηση με την οποία η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ξεκίνησε τον κύκλο των επαφών της, αφού τέθηκε το γενικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Περιφερειών, το θέμα που κυριάρχησε ως εξαιρετικά επείγον και χρήζον άμεσης παρέμβασης, ήταν αυτό της κυβερνησιμότητας σε Περιφέρειες και Δήμους όπου δεν επετεύχθη αυτοδυναμία στις πρόσφατες εκλογές και διατυπώθηκε μια σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους Περιφερειάρχες ότι το υπουργείο θα επεξεργαστεί το σύνολο των ιδεών που διατυπώθηκαν και θα υποβάλλει την τελική του πρόταση εντός της εβδομάδος.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε για τη συνάντηση:

«Παρά το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου έχει αυτοδυναμία, αναγνωρίζουμε ότι η προσπάθεια που έγινε στη νομοθέτηση του «Κλεισθένη», να διοικούνται οι Περιφέρειες και οι Δήμοι από τις μειοψηφίες, είναι μια απόπειρα βιασμού της Δημοκρατίας. Η πρώτη συνάντηση μας με τον Υπουργό Εσωτερικών είχε ως μοναδικό θέμα την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της κυβερνησιμότητας στις Περιφέρειες και στους Δήμους όπου οι διοικήσεις τους δεν έχουν αυτοδυναμία. Η συμμετοχή μας σε αυτόν τον διάλογο επιβάλλεται από την ανάγκη όλοι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης να μπορούν να ασκούν αποτελεσματική πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, από την υποχρέωση να περιοριστούν οι δυνάμεις της υπονόμευσης και από το χρέος να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας, της οποίας τα αποτελέσματα όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε».

(Visited 53 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*