Στο National Geographic Traveller Food Festival στο Λονδίνο τα νησιά του Ν. Αιγαίου

National Geographic Traveller Food Festival
Newsroom
23/07/2019 20:48
 
 
 

 

Στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ National Geographic Traveller Food Festival 2019, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο στις 20 και 21 Ιουλίου 2019 συμμετείχε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μαζί με τον ΕΟΤ.

Σε αυτό το φεστιβάλ, η κουζίνα του Νοτίου Αιγαίου με τις ξεχωριστές και μοναδικές γεύσεις ταξίδεψαν το κοινό στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα με την πλούσια γαστρονομική παράδοση και κληρονομιά τους.

National Geographic Traveller Food Festival

Η Πρέσβειρα της περιφέρειας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, παρουσίασε παραδοσιακά πιάτα από τα νησιά και μύησε τους παρευρισκομένους στην ιστορία που κρύβεται πίσω από τις συνταγές, καθώς κάθε πιάτο κλείνει την δική του ιστορία και έχει την δική του πορεία στο χρόνο αλλά και στην συνείδηση των νησιωτών.

Στο National Geographic Traveller Food Festival συμμετείχαν επίσης βρετανικές επιχειρήσεις τουρισμού, αλλά και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού από διάφορες χώρες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε: «Στόχος των δράσεων αυτών είναι η προβολή των νησιών μας διεθνώς ως γαστρονομικοί προορισμοί, η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων και η προβολή της γαστρονομικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, οι πρωταγωνιστές του ελληνικού τουρισμού, τα νησιά με τα μοναδικά σε γεύση και διατροφική αξία προϊόντα, κερδίζουν συνεχώς στην προτίμηση του διεθνούς κοινού. Η γαστρονομία μας είναι ένα δυνατό σημείο αναφοράς μας και χαρακτηριστικό της ταυτότητάς μας και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που τις δίνεται για να την προβάλλει».

(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*