Χαράλαμπος Κόκκινος: «Η Δημοκρατία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη»

Ευχαριστήριο μήνυμα του Χαράλαμπου Κόκκινου
Άκης Αξαόπουλος
24/07/2019 12:13
 
 
 

 

Ανακοίνωση για την συμπλήρωση 45 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος.
Σε αυτήν, καλεί σε επαγρύπνηση όλους τους πολίτες, προκειμένου να προστατεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας από όσους, φανερά ή κρυφά, το επιβουλεύονται, τονίζοντας ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Κόκκινου έχει ως εξής:
Η σημερινή ημέρα είναι η 45η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε.
Τις πρωινές ώρες της 24ης Ιουλίου 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίζεται πρωθυπουργός της χώρας, επικεφαλής της Κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας» κι αρχίζει η εποχή της μεταπολίτευσης, που αποτελεί τη λαμπρότερη περίοδο της Ιστορίας του ελληνικού κράτους. Έχει προηγηθεί η βάρβαρη εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο της 20ής Ιουλίου 1974 που οδήγησε στην πτώση της επτάχρονης δικτατορίας (1967 – 1974) αλλά και στην απώλεια του 37% του εδάφους της Μεγαλονήσου.

Μετά από 45 χρόνια με την Ελλάδα μέλος σε διεθνείς μεγάλους οργανισμούς, αντιμέτωπη την τελευταία δεκαετία στη δίνη της οικονομικής κρίσης και την κοινωνία μας απέναντι σε μεγάλα προβλήματα, με τις φωνές του λαϊκισμού να λειτουργούν υπονομευτικά για τον τόπο, είμαστε υποχρεωμένοι να επαγρυπνούμε διαρκώς για τη διαφύλαξή της.

Δεν είναι ώρα για όμορφα λόγια και ωραιοποιήσεις. Είναι βέβαιο ότι τα θεμέλια της Δημοκρατίας κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να διαβρωθούν από τους εχθρούς της, αλλά και από αυτούς/ές που επιλέγουν να εμφανίζονται ως «δημοκράτες», αλλά η νοοτροπία τους και οι κινήσεις τους δείχνουν ολοκληρωτισμό και αυταρχισμό.

Είναι χρέος όλων των Ελλήνων που τη σέβονται, να συμπορευθούν υπό όρους αραγούς ενότητας και να υπερβούν τις επιμέρους πολιτικές διαφορές και τις προσωπικές σκοπιμότητες.

Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Με αγώνες θα τη διαφυλάξουμε και συγχρόνως θα δώσουμε τη μάχη να αρθούν οι ακραίες κοινωνικές ανισότητες, να σφυρηλατήσουμε την κοινωνική συνοχή και το κράτος δικαίου και η χώρα μας να αποτελέσει το σταθερό πυλώνα ειρήνης και του Ευρωπαϊκού και του εν γένει Δυτικού Πολιτισμού.

Η Δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την Ελλάδα με βαθιές ρίζες. Οι ενεργοί πολίτες είναι αυτοί που θα την προασπίζουν διαχρονικά και θα τη βελτιώνουν ποιοτικά.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*