Κώστας Μπιζάς: «Υπόσχομαι να είμαι χρήσιμος στα νησιά μας»

Άκης Αξαόπουλος
16/09/2019 13:01
 
 
 

 

Τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο για την απόφαση να του αναθέσει την αρμοδιότητα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας – Πρόνοιας – Κοινωνικής Μέριμνας & Κοινωνικών Παντοπωλείων Κυκλάδων εξέφρασε ο Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου κ. Μπιζάς.

Αφού εξάρει την πρωτοβουλία του κ. Χατζημάρκου «να αποκεντρώσει την διοίκηση και να αξιοποιήσει το σύνολο των αιρετών», στο πλαίσιο έμπρακτης υποστήριξης της νησιωτικότητας, ο κ. Μπιζάς δεσμεύεται να υπηρετήσει τον θεσμικό του ρόλο με συνέπεια και εντιμότητα, να συνεργαστεί με τα στελέχη των Δ/νσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων, να ανταποκριθεί στην εμπιστοσύνη του Περιφερειάρχη και να σταθεί αντάξιος της αγάπης των συμπατριωτών του στην Πάρο και την Αντίπαρο.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μπιζά:
Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου καθώς και για την απόφαση του να μου αναθέσει την αρμοδιότητα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας – Πρόνοιας – Κοινωνικής Μέριμνας & Κοινωνικών Παντοπωλείων Κυκλάδων.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ορίζεται Αντιπεριφερειάρχης από την Π.Ε. Πάρου, καθώς και από άλλα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Αυτό αποδεικνύει την ισχυρή βούληση του Περιφερειάρχη να αξιοποιήσει το σύνολο των αιρετών, να αποκεντρώσει την διοίκηση, να ενισχύσει την περιφερειακή συνείδηση και να υποστηρίξει έμπρακτα την νησιωτικότητα.

Την προηγούμενη πενταετία 2014-2019 ως Περιφερειακή Αρχή του Νοτίου Αιγαίου:
*Θεσπίσαμε πρώτοι στην Ελλάδα οικονομικά κίνητρα εξ ιδίων πόρων, για να καλυφθούν οι κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και στα Πολυδύναμα Ιατρεία των νησιών μας.
*Χρηματοδοτήσαμε την ανάπτυξη δομών Ψυχικής Υγείας καλύπτοντας όλα τα νησιά μας.
*Διαθέσαμε μεγάλο μέρος Ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας μας για την αγορά σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, για την ανάπτυξη της Τηλεϊατρικής στα νησιά μας και για την χρηματοδότηση του προγράμματος ανανέωσης του στόλου ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
*Χρηματοδοτήσαμε την λειτουργία δομών στήριξης ευπαθών ομάδων για να μην αγωνιούν για το μέλλον τους.
*Χρηματοδοτήσαμε το ειδικό εθνικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας από τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας μας.
*Στηρίξαμε και ενισχύσαμε τη λειτουργία και δράση των εθελοντικών σωματείων και συλλόγων των νησιών μας.
*Επεκτείναμε και χρηματοδοτήσαμε εξ ιδίων πόρων τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας μας αυξάνοντας τους δικαιούχους από 400 που ήταν όταν το παραλάβαμε σε 7000 σήμερα για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενσωμάτωση όλων των νησιωτών μας που το είχαν ανάγκη.

Την περίοδο 2019 – 2023 ο στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να συνεχίσουμε την δουλειά που κάναμε στην πρώτη μας θητεία, να αξιοποιήσουμε τα αποτελέσματα του άριστου και μέγιστου βαθμού συνεργασίας μας με τους κοινωνικούς φορείς και να συνεχίσουμε: Μπροστά.

Προσωπικά υπόσχομαι να υπηρετήσω τον θεσμικό μου ρόλο με συνέπεια και εντιμότητα, να συνεργαστώ με τα στελέχη των Διευθύνσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων και να είμαι χρήσιμος στα νησιά μας ώστε να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη του Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου, στην εκτίμηση των Συναδέλφων μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να σταθώ αντάξιος της αγάπης των συμπατριωτών μου στην Πάρο και την Αντίπαρο.

(Visited 63 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*