Στην τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Θήρας ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Άκης Αξαόπουλος
18/10/2019 14:04
 
 
 

 

Στην ειδική τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Θήρας παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Σαντορίνη, στο Συνεδριακό Κέντρο Π.Μ. Νομικός, όπου ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας και το Δημοτικό Συμβούλιο τίμησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πολυεπίπεδη προσφορά του στην πατρίδα, τον δημοκρατικό πολιτισμό και την επιστήμη.

Παρέστησαν, ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης (ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης), ο Έπαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας και εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων του νησιού.

Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στην ανάγκη, τα ζητήματα της Σαντορίνης να αντιμετωπισθούν με νέα αντίληψη και με έναν διαφορετικό τρόπο διαχείρισης που θα εγγυάται τη βιωσιμότητα του νησιού ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως. «Στη Σαντορίνη, τα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε συνιστούν μια μεγάλη πρόκληση και απαιτούν την αλλαγή τρόπου αντίληψης και μοντέλου διαχείρισης. Το αμέσως επόμενο διάστημα, αυτό θα αποτελέσει και την άσκηση που θα κληθούμε να λύσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας τη Σαντορίνη «διαμάντι» των Κυκλάδων και τόπο μοναδικής φυσικής ομορφιάς σε παγκόσμια κλίμακα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θήρας και το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμή που του έκαναν και διαβεβαίωσε πως θα πράξει ό,τι του αναλογεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα, για να φανεί αντάξιος της τιμής αυτής.

(Visited 66 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.