Ξανά στην θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ο Φίλιππος Τριομμάτης

Άκης Αξαόπουλος
21/10/2019 13:40
 
 
 

 

Στη θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επανεξελέγη ο Φίλιππος Τριομμάτης.

Να επισημανθεί ότι για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης κατατέθηκαν δύο υποψηφιότητες, αυτές του κ. Τριομμάτη και του κ. Γρηγοριάδη. Ο κ. Τριομμάτης παρέστη στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάτι που δεν έπραξε ο κ. Γρηγοριάδης (σ.σ. αλλά έστειλε το βιογραφικό του και αναγνώστηκε στο Σώμα), γεγονός που προκάλεσε την κριτική του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου.

Για την ιστορία, μετά από ψηφοφορία που έγινε, σε σύνολο 43 παριστάμενων, ο κ. Τριομμάτης έλαβε 29 ψήφους, ο κ. Γρηγοριάδης 11 ψήφους και καταμετρήθηκε και ένα λευκό. Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου» απείχε από την ψηφοφορία, με τον επικεφαλής της κ. Ντουνιαδάκη να χαρακτηρίζει τον θεσμό «φερετζέ του συστήματος».

Οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, βάσει νόμου, είναι οι εξής:
*Υποδοχή των καταγγελιών άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
*Διαμεσολάβηση για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.
*Υποχρέωση έγκαιρης απάντησης (έγγραφης ή ηλεκτρονικής) εντός 30 ημερών στους διοικουμένους.
*Σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισμού πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και παρουσίασης από τον ίδιο και συζήτησης στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
*Διατύπωση προτάσεων βελτίωσης διοίκησης της Περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του όσο και σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο.
Η θητεία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών αρχών.

(Visited 70 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.