Επίσκεψη Μπιζά στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Άκης Αξαόπουλος
23/10/2019 8:38
 
 
 

 

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Σύρου – Ερμούπολης επισκέφθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Μέριμνας & Κοινωνικών Παντοπωλείων Κυκλάδων Κώστας Μπιζάς, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων.

Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Διευθύντρια του Κέντρου, Λογοπαθολόγο κα Μόσχα Κοντορούση και συγχρόνως να ξεναγηθεί στους χώρους της δομής, σκοπός της οποίας είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, μέσω προγραμμάτων έκφρασης, ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής, καθώς και η συμμετοχή τους σε προγράμματα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το «Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων» και επιχορηγείται από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και άλλους φορείς.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να στηρίζουν το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων για την λειτουργία του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Δήμου Σύρου Ερμούπολης, αναγνωρίζοντας το χρήσιμο έργο που προσφέρει στην κοινωνία της Σύρου.

Στο πλαίσιο αυτό, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 21 Οκτωβρίου εγκρίθηκε ομόφωνα η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της ΑΜΚΕ «Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Νομού Κυκλάδων» για την «Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες ήτοι: υπηρεσίες λογοθεραπείας, γυμναστή, εκμάθηση μουσικής, εργοθεραπείας και κοινωνικού φροντιστή κλπ.».

(Visited 40 times, 1 visits today)