Στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου ο Γιώργος Χατζημάρκος

Άκης Αξαόπουλος
11/11/2019 11:10
 
 
 

 

Στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο και κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας 21μελούς διοίκησης της Ένωσης, παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Χατζημάρκος στα 125 μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, μίλησε για τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η Αυτοδιοίκηση των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, καθώς και για τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, προκειμένου τα νησιά να μπορέσουν να αξιοποιήσουν όλη την δυναμική τους προς όφελος των κοινωνιών τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα ζητήματα της υποστελέχωσης, της δίκαιης κατανομής των πόρων από τα δημόσια έσοδα ανά Περιφέρεια, των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και τους δασικούς χάρτες, ζητήματα που βρίσκονται στην κορυφή της διεκδικητικής ατζέντας της Περιφερειακής αρχής, ως ιδιαιτέρως κρίσιμα για τα νησιά και για τα οποία απαιτείται κοινό, ισχυρό και συμπαγές διεκδικητικό μέτωπο. Ειδικά για το ζήτημα της υποστελέχωσης, ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε την περίοδο που διανύουμε ως την εποχή της μεγαλύτερης διοικητικής κρίσης στην σύγχρονη ιστορία των νησιών μας.

Χαιρετίζοντας τη νέα διοίκηση της ΠΕΔ, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Καλορίζικο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου. Στον νέο Πρόεδρο, Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και στα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εύχομαι κάθε επιτυχία στους στόχους τους. Για τα μεγάλα, δομικά, θεσμικά, διοικητικά και οικονομικά ζητήματα των νησιών μας, η Περιφερειακή αρχή ήταν και θα είναι σταθερός αρωγός και σύμμαχος. Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου έχουν ανάγκες που θα τις υπηρετήσουμε με κοινό αγώνα και αρραγές μέτωπο διεκδίκησης».

(Visited 22 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.