Βασικές οδηγίες προστασίας για το «πέρασμα» του Ετεοκλή

Newsroom
13/12/2019 5:45
 
 
 

 

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους προβλέπει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε για το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπενθυμίζει βασικές (αλλά απαραίτητες!) οδηγίες προστασίας που πρέπει να εφαρμόζουν οι πολίτες, τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Οι οδηγίες αυτές είναι οι εξής:
*Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.
*Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας
*Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
*Να ασφαλίζουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
*Να ελέγχουν αναρτημένες πινακίδες.
*Να ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
*Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
*Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.
*Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
*Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας υπάρχουν αναρτημένες οδηγίες προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα κι από έκτακτα φαινόμενα καταστροφών (φυσικών και τεχνολογικών), καθώς και σχετικές πληροφορίες, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση τους.

Τέλος, στην ιστοσελίδα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας υπάρχει αναρτημένο έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές. Το κείμενο περιλαμβάνει απλές οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για προστασία από κινδύνους (όπως οι σεισμοί, οι κατολισθήσεις, οι δασικές πυρκαγιές, τα έντονα καιρικά φαινόμενα κ.ά.).

(Visited 202 times, 1 visits today)