Στο Πανεπιστήμιο Rockefeller στη Νέα Υόρκη ο Γιώργος Χατζημάρκος

Newsroom
16/12/2019 14:53
 
 
 

 

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Ariana Rockefeller, o Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Rockefeller στη Νέα Υόρκη, όπου και ξεναγήθηκε από τους υπεύθυνους του Πανεπιστημίου στις εγκαταστάσεις ενός εκ των πλέον τεχνολογικά σύγχρονων και επιστημονικά άρτιων Ερευνητικών Κέντρων του κόσμου.


Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Χατζημάρκος είχε την ευκαιρία μιας πρώτης γνωριμίας με τους ανθρώπους, τους χώρους, τους στόχους και την πλούσια ιστορία του Πανεπιστημίου, που έχει συνδέσει το όνομα του με 25 Νόμπελ Ιατρικής μέχρι σήμερα. Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Rockefeller ιδρύθηκε το 1901 από τον John D. Rockefeller και γρήγορα έγινε το πρώτο κέντρο έρευνας της Βιοϊατρικής Επιστήμης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Έκτοτε, έχει καταστεί ως η αιχμή του δόρατος στην εξέλιξη της Βιοϊατρικής.


Στις εγκαταστάσεις στις οποίες ξεκίνησε την δραστηριότητά του το Πανεπιστήμιο Rockefeller, προστέθηκε το 2019 μια νέα υπερσύγχρονη πτέρυγα ακαδημαϊκού κέντρου, συνεδριακών χώρων και εργαστηρίων, που ανεγέρθη σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Rockefeller με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεργασία που ήρθε ως φυσική εξέλιξη της μακράς φιλίας και του κοινού οράματος που συνέδεε τους David Rockefeller και Σταύρο Νιάρχο.


Στις επαφές του με του υπεύθυνους του Πανεπιστημίου Rockefeller, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη της Ιατρικής Επιστήμης από τον θεμελιωτή της Επιστημονικής Ιατρικής Ιπποκράτη, ο οποίος – στο νησί της Κω – έβαλε τα θεμέλια της πλέον ανθρωποκεντρικής επιστήμης. Ταυτόχρονα, ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα εξαιρετικά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου, εστιάζοντας στην ανάγκη να συνδεθεί το χθες με το αύριο, το Ασκληπείο της Κω και ο Ιπποκράτης με την σύγχρονη «Κιβωτό» της ιατρικής γνώσης, το Πανεπιστήμιο Rockefeller.


Στο πέρας της επίσκεψης του, ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Ευχαριστώ την Ariana Rockefeller για την εξαιρετική τιμή να με καλέσει στην έδρα του Πανεπιστημίου Rockefeller και να μου γνωρίσει αυτή την ατμομηχανή της παγκόσμιας Βιοιατρικής. Τα 25 Νόμπελ Ιατρικής στον τοίχο του Πανεπιστημίου Rockefeller, το καθιστούν σύγχρονη Κιβωτό της Ιατρικής Επιστήμης. Ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας -πατρίδας του Ιπποκράτη, που στο Ασκληπείο της Κω έβαλε τα θεμέλια της Επιστημονικής Ιατρικής, αισθάνθηκα κατά την φιλοξενία μου στους χώρους του Πανεπιστημίου Rockefeller την μετάβαση από το χθες στο αύριο. Αυτό το χθες που έχουμε όλοι χρέος να τιμήσουμε και αυτό το αύριο που έχουμε όλοι χρέος να υπηρετήσουμε σε ένα διαρκή αγώνα, να τα συνδέσουμε και να εργαστούμε με πίστη και αφοσίωση στον άνθρωπο. Τα συγχαρητήριά μου στους εμπνευστές, ιδρυτές και συνεχιστές του Πανεπιστημίου Rockefeller, είναι πολύ λίγα για να εκφράσουν το μέγεθος της προσφοράς».

(Visited 103 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*