Η διάθεση που έγινε… διάκριση

admin
28/07/2015 08:37
 
 
 

Θέμα… διχασμού προέκυψε σήμερα στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου, με πρωταγωνιστές τον περιφερειακό σύμβουλο Μάρκο Δαδάο και τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Παίρνοντας τον λόγο και διατυπώνοντας ερώτηση για το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης (6η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Κυκλάδων έτους 2015), ο κ. Δαδάος χαρακτήρισε τους περιφερειακούς συμβούλους των Κυκλάδων «φτωχούς συγγενείς, αποκομμένους και απομονωμένους», καθώς αρκετοί από αυτούς δεν μπόρεσαν να παραστούν στη συνεδρίαση.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν ήταν παρόντες στην αίθουσα της Σύρου οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Μπρίγγος και Μαργαρίτης, αλλά και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταρίτης (σ.σ. μετέβησαν στη Ρόδο λόγω της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, που αποτελείται από όλους τους αντιπεριφερειάρχες και την παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα). «Δεν είναι και η καλύτερη εικόνα, χωρίς να θέλω να κάνω κανέναν περαιτέρω υπαινιγμό» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Δαδάος αναρωτήθηκε αν υπάρχει διάθεση να βοηθηθεί η Δ/νση Τεχνικών Έργων των Κυκλάδων, προκειμένου να οδηγηθούν στην ωρίμανση έργα στα νησιά, τονίζοντας ότι «Περιφέρεια δεν είναι μόνο η Ρόδος, είναι και η Σύρος, είναι και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο έπαρχος Κέας-Κύθνου Παναγιώτης Βιτάλης, ο οποίος κατά την τοποθέτηση του, δήλωσε ότι ζητούνται «απλά πράγματα τα νησιά μας με μικρές χρηματοδοτήσεις κι ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλη αδιαφορία». «Δεν το αξίζουμε αυτό, ας συγκεντρωθούμε όλοι μαζί να κάνουμε ένα σημαντικό έργο για τα νησιά μας» συμπλήρωσε.

 

«Υπάρχει διάκριση υπέρ των Κυκλάδων»

Για «διάκριση υπέρ των Κυκλάδων» έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος ερμήνευσε την τοποθέτηση του κ. Δαδάου ως «καλλιέργεια τοπικού διχασμού».

Αφού έκανε γνωστό ότι στο προσωπικό της Δ/νσης Τεχνικών Έργων των Κυκλάδων θα προστεθούν δύο πολιτικοί μηχανικοί (με χρήματα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης) επιτέθηκε στον κ. Δαδάο για τη στάση του. «Περιφέρεια είναι ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο και πρέπει αυτό να το μεταλαμπαδεύσουμε και στους κατοίκους του. Όταν εμείς καλλιεργούμε τα ταπεινά ένστικτά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, μην περιμένουμε μετά να γίνουν βήματα προς τη συμβίωση των δύο νομών» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζημάρκος.

Ας σημειωθεί ότι στα λεγόμενα του κ. Χατζημάρκου, ανταπάντησε ο κ. Δαδάος λέγοντας ότι «έχουμε να δούμε τον περιφερειάρχη τρεις μήνες στη Σύρο», ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι κινείται από «ταπεινά ένστικτα».

 

«Να γίνει συνείδηση η ενότητα του Ν. Αιγαίου»

Από τη Ρόδο, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σημείωσε ότι «πρέπει να γίνει συνείδηση η ενότητα του νοτίου Αιγαίου», προσθέτοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση έχει «έντονα εννοιολογικά το ενιαίο του χώρου».

«Όλοι υπηρετούμε το νότιο Αιγαίο και δουλεύουμε γι’ αυτό […] Δεν καθορίζουν οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί την πολιτική μας λειτουργία, που στηρίζεται στον σεβασμό των θεσμών» υποστήριξε ο κ. Λεονταρίτης, ο οποίος τόνισε ότι αυτό που πρέπει να απασχολεί το περιφερειακό συμβούλιο είναι να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των νησιών.

Ο κ. Λεονταρίτης απάντησε και στον κ. Βιτάλη, για τον οποίο είπε ότι η μη ικανοποίηση αιτήματος χρηματοδότησης λεωφορειούχων που έχει καταθέσει στην περιφερειακή αρχή, εκλαμβάνεται ως αδιαφορία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*