Δημήτρης Μπάιλας: Προς αποκατάσταση της αλήθειας που για άλλη μια φορά σκοπίμως αποκρύφτηκε

Άκης Αξαόπουλος
11/01/2020 19:15
 
 
 

Με μεγάλη χαρά παρακολούθησα τυχαία στην τοπική τηλεόραση την υπογραφή της σύμβασης για την μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΝ γιατί ασφαλώς αποτελεί κάτι πολύ θετικό για τον τόπο, αλλά και γιατί και εγώ προσωπικά μαζί με υπαλλήλους της Νομαρχίας αλλά και της ΤΥΔΚ είχαμε αναλώσει πάρα πολλές ώρες εργασίας, με την δωρεάν καθοδήγηση και βοήθεια της τεχνικής εταιρείας του Κου Γιάννη Ρώτα, για να προχωρήσουμε στην αποκατάστασή του με μακροχρόνια μίσθωση.

Η διαδικασία και η γραφειοκρατία ήταν πρωτόγνωρη, επιμείναμε όμως, αν και οι καθυστερήσεις από την τότε περιφέρεια ήταν τεράστιες, γιατί θέλαμε να γίνει μπούσουλας και για άλλα κτίρια κληροδοτημάτων που είναι εγκαταλελειμμένα και καταστρέφονται.

Το 2010 φτάσαμε στο τέλος της επίπονης πορείας, χωρίς όμως να επιτύχουμε τον οριστικό στόχο μας, γιατί εν το μεταξύ είχε εκδηλωθεί η οικονομική κρίση και ο τελικός μειοδότης εκμεταλλευόμενος τις καθυστερήσεις της περιφέρειας αρνήθηκε να υπογράψει την τελική σύμβαση και στην συνέχεια αρνήθηκε και ο δεύτερος ο οποίος βεβαίως δεν είχε καμία υποχρέωση να αναλάβει.

Όμως και οι δύο επενδυτές είχαν φτιάξει και είχαν υποβάλλει μελέτες, προχωρημένες σε τέτοιο στάδιο, με λεπτομέρειες και προϋπολογισμούς, ώστε να είναι επαρκείς για να υποβληθούν στο Υπουργείο Πολιτισμού για λήψη αδείας. Αυτές η μελέτες παρέμειναν ιδιοκτησία της Νομαρχίας και κάλλιστα θα μπορούσαν με κάποιες τροποποιήσεις να χρησιμοποιηθούν.

Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια που δεν ειπώθηκε από τον Κο Λεονταρίτη στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, όταν ρωτήθηκε εάν είχαν γίνει μελέτες κατά το παρελθόν.

Γιατί είχαν γίνει το 2009 -2010 επί Ν.Α. και πιστεύω πως χρησιμοποιήθηκαν.

Μάλιστα όπως προανάφερα, είχε δύο φορές επιχειρηθεί η ανάθεση στους επενδυτές, που όμως δεν δέχτηκαν, και βεβαίως αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό, με μια τρίτη άγονη προκήρυξη που έγινε από τη σημερινή Περιφέρεια, έδωσε την δυνατότητα να εγκριθεί η απ΄ ευθείας ανάθεση στον σημερινό επενδυτή.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΤΟΤΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ, Ο ΕΝΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ.

Έχω πει και άλλες φορές ότι οι ασχολούμενοι με τα κοινά δεν πρέπει να προσπαθούν να αποκτήσουν μεγαλύτερο μπόι πατώντας στις πλάτες άλλων!!!

Δημήτρης Μπάιλας π. Νομάρχης Κυκλάδων

(Visited 157 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*