Παρούσα στην 29η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2020 η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Newsroom
14/02/2020 11:50
  •  
  •  
  •  

 

Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2020 που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως 22 Οκτωβρίου 2020 στο εκθεσιακό κέντρο Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte στο Παρίσι πρόκειται να συμμετέχει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Η Περιφέρεια συμμετέχει στην μεγαλύτερη διεθνή εμπορική έκθεση τροφίμων και ποτών του 2020 σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσδοκώντας την εξωστρέφεια των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων της. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει υψηλή επισκεψιμότητα και προσελκύει εισαγωγείς, διανομείς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στη γαλλική, αλλά και την ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά γενικότερα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών και στην στήριξη της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων.

Καλούνται όσοι παραγωγοί μεταποιούν ή/και τυποποιούν αποκλειστικά πιστοποιημένα ΠΟΠ ή/και ΠΓΕ ή/και Ποικιλιακούς Οίνους ή/και Βιολογικά με έγκριση H.A.C.C.P. ή/και ISO αγροτικά προϊόντα (τρόφιμα & ποτά) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και επιθυμούν να έχουν παρουσία στο περίπτερο που πρόκειται να μισθώσει η Περιφέρεια, να το δηλώσουν το αργότερο έως τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στην σχετική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=11512).


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οι ίδιοι να καλύψουν με δικά τους έξοδα την εγγραφή τους στην έκθεση (κόστους περίπου 650€), τη μεταφορά των προϊόντων τους, τα εισιτήρια και τη διαμονή τους, καθώς και την ηλεκτρική παροχή για την 24ωρη λειτουργία ψυγείων ή άλλου επαγγελματικού εξοπλισμού που ενδεχομένως θα χρειαστούν.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, η επιλογή των εκθετών θα γίνει βάσει κριτηρίων και ελέγχου των δηλωθέντων στοιχείων. Με ποινή αποκλεισμού συμμετοχής θα απορριφθούν, μετά από έλεγχο, όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης και όσοι δεν μεταποιούν και τυποποιούν πρωτογενή τοπικά προϊόντα. Επίσης, με ποινή αποκλεισμού θα απορρίπτονται από επόμενες Εκθέσεις, όσοι δηλώσουν στην παρούσα φάση συμμετοχή στην Έκθεση και στη συνέχεια ακυρώσουν ή δεν αποστείλουν όλα τα δικαιολογητικά που θα ζητηθούν μετά τη λήξη της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.

Διευκρινίζεται πως μετά τις 24/2/2020 καμία δήλωση δεν θα γίνει δεκτή. Επίσης, στη συγκεκριμένη έκθεση δεν επιτρέπεται η λιανική πώληση.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2281082380 (κ. Ντίνα Βλάχου-Προϊσταμένη Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων).

(Visited 34 times, 1 visits today)