Συστράτευση φορέων για την κατάργηση του ΦΠΑ

admin
07/10/2015 13:47
 
 
 

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους φορέων για τον συντονισμό των ενεργειών σχετικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Νοτίου Αιγαίου είχε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζημάρκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Πάππου, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Νίκο Μπόνη, με τους οποίους συζήτησε τον συντονισμό των ξεχωριστών ενεργειών και πρωτοβουλιών που έχουν ήδη αναληφθεί από φορείς που έχουν απευθυνθεί σε δικηγορικά γραφεία για τη νομική διερεύνηση του ζητήματος της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Επιπλέον, συμφωνήθηκε η – από κοινού – ανάθεση στους νομικούς συμβούλους με τους οποίους συνεργάζονται οι φορείς, της νομικής διερεύνησης του θέματος και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε από όλους ότι οι όποιες κινήσεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, καθώς υπάρχει η υποψία και ταυτόχρονα η ανησυχία ότι η νομική διερεύνηση του ζητήματος για τα πέντε θιγόμενα σήμερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενδέχεται να αποτελέσει πιθανό έρεισμα για επέκταση του μέτρου σε περισσότερα νησιά, κάτι που όπως τόνισαν τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και οι κ.κ. Πάππους, Καμπουράκης και Μπόνης, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*