Στην 43η Γενική Συνέλευση της CRPM στη Φλωρεντία ο Γιώργος Χατζημάρκος

admin
05/11/2015 22:18
 
 
 

«Συστηματική αναγνώριση της νησιωτικής διάστασης στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Συνοχής» ζήτησε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια της 43ης Γενικής Συνέλευσης της CRPM στη Φλωρεντία της Ιταλίας.

Το διήμερο 4 και 5 Νοεμβρίου, οι εργασίες της CRPM επικεντρώθηκαν στην ανάγκη ενεργής συμμετοχής των Ευρωπαϊκών Περιφερειών στην χάραξη, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των Ευρωπαϊκών πολιτικών. Στη Γενική Συνέλευση, εκτός από τους εκπροσώπους των Περιφερειών – μελών της, συμμετείχε και πλήθος αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όλων των Ευρωπαϊκών Οργανισμών.

Το μεταναστευτικό έθεσαν οι Έλληνες περιφερειάρχες

Το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού έθεσαν οι Έλληνες περιφερειάρχες, με το συγκεκριμένο θέμα να αποτελεί και αντικείμενο ειδικής συνεδρίας στην οποία ήταν ομιλητής και ο κ. Χατζημάρκος. Στην ομιλία του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα νησιά της Ευρώπης έχουν την ανάγκη να δουν την εισαγωγή διαδικασιών συστηματικής αναγνώρισης της νησιωτικής διάστασης στις Ευρωπαϊκές πολιτικές συνοχής, αφού μόνο τότε θα έχει εξασφαλιστεί και μεθοδολογικά η αποτελεσματική εφαρμογή εκτός της πρόβλεψης των νησιωτικών πολιτών της Ε.Ε.».

Σημειώνεται τέλος, ότι έπειτα από πρόταση του κ. Χατζημάρκου, η επόμενη Γενική Συνέλευση της επιτροπής Νήσων της CRPM θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το δεύτερο τρίμηνο 2016.

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

 

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*