Νότιο Αιγαίο: 1.328 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας

Newsroom
13/08/2020 12:54
  •  
  •  
  •  

 

Εντείνονται οι έλεγχοι για την τήρηση των κανόνων αποστασιοποίησης στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων με πρωταρχικό γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ως τις 11 Αυγούστου, οι έλεγχοι των Διευθύνσεων Υγείας που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με στόχο την αποφυγή διασποράς του Covid-19 ανήλθαν συνολικά σε 1.328.

Στις Κυκλάδες, από τους επόπτες Δημόσιας Υγείας των Διευθύνσεων Υγείας διενεργήθηκαν 802 έλεγχοι σε σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Συγκεκριμένα:

Στη Σύρο 293 έλεγχοι.
Στη Θήρα 195 έλεγχοι.
Στη Νάξο 151 έλεγχοι.
Στην Άνδρο 58 έλεγχοι.
Στη Μύκονο 35 έλεγχοι.
Στην Κέα 10 έλεγχοι.
Στη Σέριφο 12 έλεγχοι.
Στην Ίο 24 έλεγχοι.
Στη Σίκινο 15 έλεγχοι.
Στην Τήνο 9 έλεγχοι.

Στα Δωδεκάνησα, από τους επόπτες Δημόσιας Υγείας των Διευθύνσεων Υγείας διενεργήθηκαν 524 έλεγχοι σε σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία περιλαμβάνονται καταστήματα, ξενοδοχεία και ιδρύματα.

Συγκεκριμένα:

Στη Ρόδο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έγιναν 413 έλεγχοι , σε ξενοδοχεία 27 και σε ιδρύματα 4.

Στην Κω σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έγιναν 31 έλεγχοι.

Στη Σύμη σε ξενοδοχεία έγιναν 2 έλεγχοι.

Στην Κάλυμνο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έγιναν 5 έλεγχοι και σε ξενοδοχεία 1.

Στην Πάτμο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έγιναν 14 έλεγχοι .

Στην Κάρπαθο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έγιναν 27 έλεγχοι.

Οι έλεγχοι από τις Διευθύνσεις Υγείας διενεργούνται παράλληλα με τους ελέγχους από την Αστυνομία, το Λιμενικό, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Επιπλέον, οι εκτεταμένοι μοριακοί έλεγχοι στις πύλες των Διεθνών αεροδρομίων των νησιών και οι έλεγχοι μέσω των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνδυασμό με την λήψη των νέων μέτρων προληπτικού χαρακτήρα έχουν ως στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, την ενθάρρυνση για την συνέχεια της φετινής σεζόν και την οικοδόμηση ενός θετικού κλίματος για την διεκδίκηση τουριστικών μεριδίων των επόμενων ετών.

(Visited 90 times, 1 visits today)