Καμία παράταση στη συλλογή ατομικών διοικητικών πράξεων για την εκ νέου κατάρτιση των Δασικών Χαρτών

Newsroom
07/09/2020 13:35
 
 
 

Τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας e-presence πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου έπειτα από πρόσκληση του Υφυπουργού ΠΕΝ κ. Νικόλαου Ταγαρά και του Γ.Γ. Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνου Αραβώση.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, ακόμη, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΝ κ.κ. Ευάγγελος Γκουντούφας (Αν. Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δ.Π.) και Σταύρος Τσιλίκουνας (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασικών Έργων και Υποδομών), ενώ εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου συμμετείχαν ο α.κ. Συντονιστή κ. Πολύκαρπος Πολυχρονάκης και η Αν. Γενική Δ/ντρια Δασών και Α.Υ. κ. Άρτεμις Αλεξιάδου.

Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη

Αντικείμενο της «ηλεκτρονικής» σύσκεψης ήταν η συλλογή και αξιολόγηση των προβλημάτων που απασχολούν τις Δασικές Υπηρεσίες και ο συντονισμός ενεργειών για την απρόσκοπτη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί αναφορικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.

Όπως επισημάνθηκε, δεν θα δοθεί άλλη παράταση στις προθεσμίες που αφορούν στη συλλογή ατομικών διοικητικών πράξεων, για την αναμόρφωση και εκ νέου κατάρτιση των Δασικών Χαρτών, σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του άρθρου 48 του ν. 4685/2020, καθώς η επεξεργασία – από τις Δασικές Υπηρεσίες – των νέων δεδομένων με σκοπό την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι τελικές προθεσμίες για τη κατάθεση των στοιχείων των διοικητικών πράξεων των πολιτών για τις Δ/νσεις Δασών χωρικής αρμοδιότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, διαμορφώνονται ως εξής:
*Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου: έως τις 15/09/2020.
*Δ/νση Δασών Κυκλάδων: έως τις 18/09/2020.

Επίσης, εκφράστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών με προσωπικό (με την ηγεσία του Υπουργείου να συμφωνεί με την πρόσληψη ακόμη και μόνιμου προσωπικού προς αυτή την κατεύθυνση) και εθίγησαν καίρια ζητήματα που απορρέουν τόσο από τη μερική κύρωση των Δασικών Χαρτών, όσο και από την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου, όπως π.χ. της δυνατότητας για παράταση της ισχύουσας προθεσμίας έγερσης αγωγών εκ μέρους του Ελληνικού δημοσίου.

Ο Υφυπουργός ΠΕΝ κ. Νικόλαος Ταγαράς δεσμεύτηκε ότι τα θέματα θα αντιμετωπιστούν, εγκαίρως, με τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις.

(φωτό αρχείου)

(Visited 67 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*