«Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου»: «Γραφική η στοχοποίηση του Παναγιώτη Κουνάκη»

kounakis panagiotis
Newsroom
02/10/2020 11:18
 
 
 

Δύο σκέλη περιλάμβανε ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

Το πρώτο σκέλος αφορά στην απόφαση που ελήφθη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για οικονομική στήριξη, μέσω ΕΣΠΑ, όσων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου έχουν πληγεί από την πανδημία. Το θέμα συζητήθηκε ως εκτός ημερήσιας διάταξης, κατόπιν σχετικής πρότασης της παράταξης του κ. Γλυνού.

Το δεύτερο σκέλος σχετίζεται με την διαμάχη που επικρατεί εδώ και καιρό μεταξύ του περιφερειακού συμβούλου της «Συμμαχίας» Παναγιώτη Κουνάκη και της περιφερειακής αρχής. Στην ανακοίνωση της παράταξης χαρακτηρίζεται «γραφική» η συνεχιζόμενη στοχοποίηση του κ. Κουνάκη, ο οποίος – όπως υποστηρίζει η παράταξη Γλυνού – «τόλμησε» να να πει ότι η περιφερειακή αρχή δεν προχώρησε άμεσα, όπως άλλες περιφέρειες, στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για το σχετικό πρόγραμμα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου»:

Την αποδοχή των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και των πολιτών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, είχε η πρόταση της παράταξης μας για την στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

Η πρόταση συζητήθηκε και τελικά συναποφασίστηκε, να στηριχτούν με 49 εκατομμύρια ευρώ, οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί, με όρους και κριτήρια που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Ο επικεφαλής της παρατάξεως κ. Μανώλης Γλυνός, εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η πρόταση αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Χαιρετίζουμε την εισαγωγή του θέματος εκτός ημερήσιας διατάξεως της πρότασης της μας. Η αγωνία των επιχειρηματιών της περιφέρειας μας είναι μεγάλη και η ενίσχυση τους μέσω ΕΣΠΑ έστω και μικρή, μόνο ως επιδότηση δεν μπορεί να παρουσιαστεί αλλά σαν αναπτυξιακό μέτρο που θα συμβάλλει στη στήριξης της λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας» υπογράμμισε ο κ. Μανώλης Γλυνός.

Βεβαίως για άλλη μια φορά είχαμε την επίθεση επί προσωπικού στον περιφερειακό μας σύμβουλο κ. Παναγιώτη Κουνάκη, ο οποίος «τόλμησε» να πει ότι η περιφερειακή αρχή δεν προχώρησε άμεσα όπως άλλες περιφέρειες στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για το σχετικό πρόγραμμα.

Η γνωστή στοχοποίηση ενός μέλους της παράταξης μας επειδή εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον της νησιωτικής επιχειρηματικότητας έχει καταντήσει πλέον γραφική.

Θα εκτιμούσαμε μια πολιτισμένη αντίδραση της περιφερειακής αρχής ακόμη και σε αυτούς που δεν συμπαθεί, επί προσωπικού, έστω και αν οι θέσεις και οι απόψεις τους, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

(Visited 23 times, 1 visits today)