Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: «Να ανακληθεί η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές»

Newsroom
14/01/2021 7:07
  •  
  •  
  •  

 

Αβάσταχτες θα είναι οι συνέπειες της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας για εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες, σύμφωνα με την Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου, η οποία ζητά να ανακληθεί η σχετική «απαράδεκτη» – όπως την χαρακτήρισε – απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη κ. Ευστρατίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η μετατροπή όλων των ημερών του χρόνου σε εργάσιμες προωθήθηκε με την ίδια συνέπεια από όλες τις κυβερνήσεις, προκειμένου να ικανοποιηθούν πάγιες αξιώσεις και απαιτήσεις μεγάλων αλυσίδων και πολυεθνικών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης του ΚΚΕ:

Σε εργάσιμες μετατρέπει όλες τις μέρες του χρόνου καταργώντας την Κυριακάτικη Αργία η Περιφερειακή Αρχή με την απαράδεκτη απόφαση που δημοσίευσε προχθές ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Ευστρατίου.

Επιβεβαιώνεται ότι η πανδημία αξιοποιείται προσχηματικά από κυβέρνηση και τοπική διοίκηση για να ικανοποιηθούν πάγιες αξιώσεις και απαιτήσεις μεγάλων αλυσίδων και πολυεθνικών σε βάρος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων.

Ο στόχος της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας προωθήθηκε με συνέπεια από όλες τις κυβερνήσεις – οι νόμοι εξ άλλου αναφέρονται στην ίδια την απόφαση – και η εφαρμογή της θα επιφέρει συνέπειες αβάσταχτες στη ζωή των μισθωτών και των μικροεπαγγελματιών, που οδηγούνται σε φυσική και οικονομική εξόντωση για τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών συγκροτημάτων.

Η απόφαση αυτή πρέπει να ανακληθεί και να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο με παρουσία εκπροσώπων εργατικών σωματείων.

(φωτό: αρχείου)

(Visited 47 times, 1 visits today)