Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» για τον εμβολιασμό Χατζημάρκου: «Απαξίωση και περιφρόνηση στους πολίτες»

xatzimarkos dilosi imia
Newsroom
24/02/2021 10:33
  •  
  •  
  •  

Για συμπεριφορά που δείχνει «απαξίωση και περιφρόνηση» προς τους πολίτες κατηγορεί τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», σχολιάζοντας τον εμβολιασμό του στο νησί της Χάλκης.

Παρότι ο κ. Χατζημάρκος με δήλωση του, κάνει λόγο για μια «παντελώς διαστρεβλωμένη και ανακριβή “δήθεν είδηση”», από την πλευρά της η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ζητά να μάθει για ποιον λόγο και πώς βρέθηκε στη Χάλκη ο Περιφερειάρχης, καθώς κι αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα που θέλουν την ύπαρξη παράλληλων λιστών εμβολιασμών.

Επιπλέον, η «Συμμαχία» σημειώνει με νόημα πως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο εμβολιασμός Χατζημάρκου δεν έλαβε καμία επικοινωνιακή προώθηση, την στιγμή που για κάθε μικρή και μεγάλη δράση της περιφερειακής αρχής δημοσιεύονται δελτία τύπου και φωτογραφίες.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

Δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας μέσων ενημέρωσης, δημοσίευσαν άρθρα σύμφωνα με τα οποία ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου παρέκαμψε τις γραμμές εμβολιασμών, δεχόμενος το εμβόλιο στη Χάλκη.

Παρέκαμψε τους ανθρώπους που περιμένουν ακόμη να εμβολιαστούν και έριξε στον κάλαθο των αχρήστων και εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και περιμένουν μάταια, να πάρουν προτεραιότητα. Και επειδή αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, περιμένουν τη σειρά τους ηλικιακά.

Παρέκαμψε και δύο ακόμη πολίτες που την ημέρα που ήταν ο Περιφερειάρχης στην Χάλκη, ζήτησαν να εμβολιαστούν (εκτός λίστας) και τους ενημέρωσαν πως δεν υπήρχαν δόσεις για αυτούς.

Αν αυτό δεν είναι απαξίωση και περιφρόνηση στους πολίτες, τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου, ρωτά τα εξής:
*Πώς βρέθηκε στη Χάλκη εν μέσω πανδημίας ο Γιώργος Χατζημάρκος; Ταξίδεψε με ταχύπλοο σκάφος ενώ απαγορεύεται ο απόπλους τέτοιων σκαφών; Ποιος ήταν ο λόγος επίσκεψής του στο νησί;

*Γιατί δεν επέδειξε σεβασμό στο θεσμικό του ρόλο ο Περιφερειάρχης, επιτρέποντας σε κάτοικο της Χάλκης να λάβει τη δόση, μιας και ο ίδιος είναι κάτοικος Ρόδου;

*Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για παράλληλες λίστες εμβολιασμών, με χειρόγραφα πρακτικά;

Κάνει δε, εντύπωση σε όλους μας, το γεγονός πως ενώ για κάθε μικρή και μεγάλη δράση της περιφερειακής αρχής δημοσιεύονται δελτία τύπου και φωτογραφίες σωρηδόν, ο εμβολιασμός Χατζημάρκου δεν έλαβε καμία επικοινωνιακή προώθηση.

Αναμένουμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, και όχι σοφιστείες…

Όσο για την ανοσία; Είναι στο χέρι των πολιτών να την αποκτήσουν απομονώνοντας, όσους τους παρακάμπτουν με αυτό τον τρόπο και τους περιφρονούν.

(Visited 40 times, 1 visits today)