Πρόταση της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» για αγορά rapid tests για τις πύλες εισόδου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Newsroom
24/02/2021 5:53
  •  
  •  
  •  

Πρόταση για την αγορά rapid tests, προκειμένου να γίνονται έλεγχοι σε όλους τους εισερχομένους στις πύλες εισόδου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα καταθέτει προς την Οικονομική Επιτροπή, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

Στην πρόταση, την οποία καταθέτουν τα μέλη της παράταξης και περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μηνάς Λυριστής και Παναγιώτης Κουνάκης, επισημαίνεται ότι με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθεί μια σημαντική βάση δεδομένων, θα παρακολουθείται η εξέλιξη της πανδημίας και τα κρούσματα θα απομονώνονται το συντομότερο δυνατό.

Αναλυτικά, η πρόταση προς την Οικονομική Επιτροπή έχει ως εξής:

Η υγειονομική κρίση που ταλανίζει τα νησιά μας, έχει δημιουργήσει αμφιβολία στους νησιώτες αλλά και δυσκολία στους διαχειριστές της κατάστασης.

Αντιλαμβανόμαστε τις προσπάθειες που έχουν γίνει από όλες τις πλευρές προκειμένου να καλυφθούν κενά υγειονομικού προσωπικού, υλικού, αλλά και για τη διαχείριση της κρίσης.

Ειδικά στο τελευταίο σημείο, αξίζει να σημειωθεί πως τις περισσότερες φορές από την παράταξη μας υπάρχει σύμπνοια και σύγκλιση θέσεων, προκειμένου το κοινό καλό των νησιωτών να είναι πάνω από μικροκομματικές συμπεριφορές ή κομματικές βεντέτες.

Στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας, προτείνεται η άμεση αγορά Rapid Tests σε ικανό αριθμό ούτως ώστε να μπορεί να καλυφθεί ο αριθμός εισερχόμενων από τις πύλες εισόδου των νησιών μας.

Το μέτρο αυτό θα μπορεί να δημιουργήσει μια συμπαγή εικόνα Covid Free νησιών. Επιπλέον, αφενός δημιουργείται σημαντική βάση δεδομένων, για να εξετάζει η επιτροπή των ειδικών σε πραγματικό χρόνο την πορεία της πανδημίας και αφετέρου να απομονώνονται το συντομότερο τα κρούσματα.

Αντίστοιχο μέτρο προτείνουν ήδη πολλοί Δήμοι (όπως για παράδειγμα ο Δήμος Μυκόνου μέσω του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά), όπως και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (Βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας).

Ο Δήμος Μυκόνου μάλιστα, αναφέρει πως καλύπτει από ίδια έσοδα τα τεστ, εφόσον το ζήτημα είναι οικονομικό.

Η τουριστική σεζόν πλησιάζει και οφείλουμε να διατηρήσουμε την καλή φήμη των νησιών μας.

Η συνεργασία με τους δήμους και τον ΕΟΔΥ πρέπει να είναι αδιάλειπτη ,ενώ το ζήτημα του κόστους πρέπει να εξεταστεί με στόχο το μακροπρόθεσμο μέλλων των νησιών.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιδιώκει την καθιέρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους επισκέπτες και στις πύλες εισόδου της χώρας να υπολειπόμαστε σε ότι αφορά τους ελέγχους στους εισερχόμενους.

Αναμένουμε σε παραπάνω κινήσεις σας.

(Visited 38 times, 1 visits today)