Συμμετοχή του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής

Newsroom
12/03/2021 2:38
  •  
  •  
  •  

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη χθες Πέμπτη, υπό την Προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Θέμα της συνεδρίασης ήταν η εφαρμογή του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου (Ν.4770/2021) για την «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο».

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Χατζημάρκος κατέθεσε πρόταση για τη θεσμική διασφάλιση της διάκρισης μεταξύ παράκτιων και νησιωτικών περιοχών, ούτως ώστε οι διατάξεις του νομοσχεδίου να αφορούν αποκλειστικά και μόνο στη νησιωτική Ελλάδα. Επίσης, ζήτησε τη θεσμική θωράκιση του Εθνικού Μητρώου Φορέων Θαλάσσιας Οικονομίας, μέσω της πρόβλεψης που κατέθεσε ως πρόταση, να μην μπορούν να συμμετάσχουν στις προβλέψεις του σχετικού νομοσχεδίου, φορείς που δεν είναι ενταγμένοι στο παραπάνω Μητρώο.

Το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής θα συνέλθει εκ νέου σε συνεδρίαση στο τέλος του Μαρτίου, προκειμένου να προχωρήσει από πλευράς κυβερνητικού επιτελείου η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, για το Εθνικό Μητρώο Φορέων Θαλάσσιας Οικονομίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα τακτικά μέλη του Συμβουλίου Χριστιάνα Καλογήρου (Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής), Ευάγγελος Κυριαζόπουλος (Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής), Παύλος Βουγιούκας – Μιχαλακέλης (Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής), Σωτήρης Σκιαδαρέσης (Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – ΕΟΑΕΝ), Νικόλαος Ατταλιώτης (νομικός), Εμμανουήλ Κουτουλάκης (Σύμβουλος ΥΝΑΝΠ, Χωροτάκτης-Περιφερειολόγος), Κωνσταντίνος Κουκάς (Δήμαρχος Μυκόνου, εκπρόσωπος ΚΕΔΕ), Γιώργος Χατζημάρκος (Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωπος ΕΝΠΕ) και Χρυσή Βιτσιλάκη (Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου).

(Visited 29 times, 1 visits today)