ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου και Κυκλάδων: Προπαγάνδα με δημόσιο χρήμα;

Άκης Αξαόπουλος
22/03/2021 15:21
 
 
 

Προκλητική για όσους γνωρίζουν και ακατανόητη, για όσους δεν έχουν γνώση των θεμάτων, που άπτονται του τουρισμού και των δαπανών που γίνονται για την προβολή της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, είναι η απόφαση που ελήφθη, στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο της απόφασης που φέρει την επωνυμία «Έγκριση έκδοσης απόφασης ανάληψης υποχρεώσεων δαπανών του τμήματος Τουρισμού» και έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια με αριθμό ( ΑΔΑ ΩΙΛΨ7ΛΞ-4ΔΕ)έχουν περιληφθεί οι δαπάνες, για την προβολή των νησιών σε διεθνείς εκθέσεις και όχι μόνο.

Προκαλεί οργή και ερωτηματικά η παράγραφος του κειμένου με τον αριθμό 10 που αφορά την :
«Έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 23.560,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, από τον Φορέα 071- ΚΑΕ 9491 του Τμήματος Τουρισμού Δωδεκανήσου, για την παροχή υπηρεσιών προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Διεθνή Μέσα Επικοινωνίας, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη διαχείριση ενδεχόμενων αρνητικών και ανυπόστατων ειδήσεων (fake news), που μπορεί να προκύψουν λόγω των τρεχουσών υγειονομικών συνθηκών για το έτος 2021».

Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό για τη νοημοσύνη όσων γνωρίζουν από τουρισμό, το ύψος του προς διάθεση ποσού και μάλιστα σε Διεθνή Μέσα Επικοινωνίας, για την προβολή των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Τα 23.560 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ δεν φθάνουν για την προβολή ούτε από ένα Μέσο Ενημέρωσης διεθνούς εμβέλειας.

Επιπλέον γίνεται αναφορά σχετικά με την πληρωμή μέσων κοινωνικής δικτύωσης για «τη διαχείριση ενδεχόμενων αρνητικών και ανυπόστατων ειδήσεων (fake news), που μπορεί να προκύψουν λόγω των τρεχουσών υγειονομικών συνθηκών για το έτος 2021».

Αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι διεθνή ή πρόκειται για την εγχώρια παραγωγή τρολ που μετέχει στην εκστρατεία της περιφερειακής αρχής, εναντίων όσων ασκούν κριτική και τους απαντά με λάσπη και προσωπικούς χαρακτηρισμούς παντός τύπου;

Για να απαντά σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και να αντιμετωπίζει κάθε αρνητική είδηση, δεν έχει προσληφθεί στέλεχος από τη Σουηδία, που προσφάτως συμμετείχε σύμφωνα με δελτίο τύπου και σε προπαρασκευαστική σύσκεψη για τον τουρισμό;

Προς τι λοιπόν η πρόσθετη δαπάνη για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Επειδή με δημόσιο χρήμα δεν μπορεί να γίνεται προπαγάνδα και να φιμώνονται όσοι αποκαλύπτουν τα λάθη και στον τουρισμό, οι οργανώσεις βάσης του ΜέΡΑ 25 σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες ζητούν:
Να δημοσιοποιούνται τα κείμενα των διεθνών ΜΜΕ που έχουν να κάνουν με τη συγκριμένη απόφαση και αναλυτικά η δαπάνη, για κάθε κείμενο ανά ιστοσελίδα και μέσο.
Να γίνουν γνωστά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων θα απαντώνται οι ψευδείς ειδήσεις για τον τουρισμό, για να ενημερωθούν οι πολίτες για την κατάληξη του δημοσίου χρήματος.
Διαφορετικά θα έχουμε άλλη μια απόδειξη για δαπάνες που δεν έχουν στόχο την προβολή της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων αλλά την διαφήμιση και την υποστήριξη του γοήτρου της περιφερειακής αρχής για να μην χάσει την εξουσία και την καρέκλα.

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*