Παραιτήθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο ο Γιάννης Ντουνιαδάκης – Τη θέση του αναλαμβάνει η Μαρία Χατζηγιάννη

Ευχαριστήριο Ντουνιαδάκη σε όσους ψήφισαν Λαϊκή Συσπείρωση
Newsroom
29/03/2021 14:36
 
 
 

 

Την παραίτηση του από μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου υπέβαλε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Στην επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Δεληγιάννη εξηγεί για ποιους λόγους πήρε αυτή την απόφαση, τονίζοντας όμως ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της περιφερειακής παράταξης του ΚΚΕ η οποία θα συνεχίσει να διεκδικεί και να παλεύει για τα δικαιώματα των νησιωτών

Τη θέση του -τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο, όσο και επικεφαλής της παράταξης- αναλαμβάνει η Μαρία Χατζηγιάννη.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ντουνιαδάκης η παραίτηση του αποτελεί απόφαση συνεννόησης με τα μέλη της παράταξης και οφείλεται σε «κομματικές υποχρεώσεις πανελλαδικού χαρακτήρα δεν μου επιτρέπουν τη διάθεση του απαραίτητου χρόνου ως περιφερειακός σύμβουλος σε μια ευαίσθητη και ιδιαόιτερη περιοχή όπως είναι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου».

Η επιστολή παραίτησης του κ. Ντουνιαδάκη:

Κύριε Περιφερειάρχη, Κυρία Πρόεδρε,
δηλώνω την παραίτηση μου από μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σε συνεννόηση με τους συντρόφους μου καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση, καθώς κομματικές υποχρεώσεις πανελλαδικού χαρακτήρα δεν μου επιτρέπουν τη διάθεση του απαραίτητου χρόνου ως περιφερειακός σύμβουλος σε μια ευαίσθητη και ιδιαίτερη περιοχή όπως είναι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Θα συνεχίσω όμως να βρίσκομαι μαζί με τους συντρόφους μου στη Λαϊκή Συσπείρωση, δίπλα στα μεγάλα ή μικρά προβλήματα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. Με την ίδια δυναμική, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο του Νοτίου Αιγαίου, για τα δικαιώματα της χώρας και του λαού.

Αυτό επιβάλουν οι συνθήκες στις μέρες μας, σε σχέση με την επιθετικότητα της Τουρκίας και την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, χωρίς να της παρέχουν καμία ασφάλεια, ούτε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ούτε αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις. Επίσης όπως εκτιμούμε, η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, σε επικίνδυνα ιμπερεαλιστικά σχέδια και πολέμους, εγκυμονεί κινδύνους για το λαό της.

Στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να αποτελεί τη λαϊκή αντιπολίτευση στην πολιτική, που έχει ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι σοβαρές ελλείψεις σε θέματα υγεία, παιδείας, προστασίας και ασφάλειας της ζωής των νησιωτών φάνηκαν τόσο με την πανδημία, όσο και σε κάθε μεγάλη καταστροφή. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να διεκδικεί μεταξύ άλλων:

• Εξασφάλιση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αυοαπασχολούμενων στον τουρισμό – επισιτισμό, στις μεταφορές κ.ά.
• Δημόσιο σύστημα υγείας που θα εξασφαλίζει δωρεάν και με επάρκεια το αγαθό της υγείας για τους νησιώτες.
• Τουρισμό που θα παρέχεται στο λαό, και όχι να αποτελεί, με τη συνδρομή και της περιφέρειας, πεδίο κερδοσκοπίας των μεγαλοξενοδόχων με τα 5στερα.
• Αρμονική ανάπτυξη πρωτογενή τομέα, που στηρίζεται μόνο εφόσον συνδέεται με το «τουριστικό προϊόν»
• Τακτική και φθηνή ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ τους

Με αυτές τις σκέψεις και σίγουρος ότι παραδίδουμε τα καθήκοντα περιφερειακού συμβούλου σε καλά χέρια, αποχαιρετώ τους συναδέλφους, εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους και ιδιαίτερα στους συντρόφους μου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Γιάννης Ντουνιαδάκης
Υποναύαρχος ΠΝ ε.α.

(Visited 116 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*