Η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου για το μνημόνιο συνεργασίας ΠΝΑΙ, ΟΝΕΧ και CISCO: «Μνημόνιο υποταγής στα επιχειρηματικά συμφέροντα»

Newsroom
29/05/2021 8:27
  •  
  •  
  •  

Κάθετα αντίθετη στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – ΟΝΕΧ και CISCO για δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας & Καινοτομίας, τάχθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου.

Χαρακτηρίζοντάς το ως «μνημείο υποταγής της Περιφέρειας στα επιχειρηματικά συμφέροντα», η περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ τόνισε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο επιχειρηματικούς και τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας σε εφοπλιστές και ομίλους.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – ΟΝΕΧ και CISCO για δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας & Καινοτομίας, αποτελεί δέσμευση πολυεπίπεδης στήριξης μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις εταιρείες που θα εμπλακούν, αλλά το τίμημα και ο λογαριασμός θα σταλούν στο λαό.

Οι επιχειρηματικοί και τεχνολογικοί κολοσσοί των ΗΠΑ, δεν δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» αφιλοκερδώς και μάλιστα για την «καρδιά του Αιγαίου», όπως αποκάλεσε τα νησιά ο κ. Περιφερειάρχης, τονίζοντας τη γεωστρατηγική τους σημασία.

Η παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στην υπογραφή του μνημονίου δηλώνει ξεκάθαρα ότι κι αυτή η δραστηριότητα υποτάσσεται στους στόχους των ΗΠΑ στη χώρα μας, για να αναβαθμίσουν τις οικονομικές τους σχέσεις με την ελληνική πλευρά σε μια σειρά τομείς, της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας, όπου εντοπίζεται και υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της δυναμικής τους αλλά και της εξυπηρέτησης στις ευρύτερες δραστηριότητες των ΗΠΑ, όπως και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Ο αγώνας δρόμου για το φαγοπότι των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης που χρηματοδοτεί σε προτεραιότητα την πράσινη και την ψηφιακή τεχνολογία ξεκίνησε και η Περιφέρεια παίρνει θέση με συνοδοιπόρους τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι χρεωκοπημένες υποσχέσεις για οφέλη των «τοπικών κοινωνιών», ανατρέπονται από τους ίδιους τους όρους των χρηματοδοτήσεων. Το νέο υπερμνημόνιο που θα επιβληθεί στο λαό περιλαμβάνει όχι μόνο την κατάργηση του οχτάωρου, αλλά πλήθος αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων σε όλα τα επίπεδα.

Την ίδια στιγμή που για την ναυτιλία, δηλ. τους εφοπλιστές , την ΟΝΕΧ , τη CISCO και άλλους εμπλεκόμενους ανοίγονται νέα πεδία κερδοφορίας με «ψηφιακές» ταχύτητες, καλούν τον νησιωτικό λαό να χτυπά παλαμάκια, κι ας έχει δουλειά μόνο για μισό χρόνο, ας μη βρίσκει γιατρό στα νοσοκομεία, ας δουλεύει από ήλιο με ήλιο, ας πληρώνει για την παιδεία των παιδιών του, ας τσακίζεται καθημερινά από τα βάρη που του φορτώνουν.

Τέτοια χάρη δεν πρέπει να τους κάνουμε.

Το μνημόνιο συνεργασίας της Περιφέρειας με ΟΝΕΧ και CISCO, αποτελεί «μνημείο» υποταγής της Περιφέρειας στα επιχειρηματικά συμφέροντα και γι’ αυτό δεν πρέπει να έχει καμιά αποδοχή από τους εργαζόμενους.

(Visited 48 times, 1 visits today)