Κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης: «Ο λαός θα πληρώσει με νέες θυσίες»

Newsroom
11/06/2021 6:12
  •  
  •  
  •  

Κριτική στις υπόλοιπες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που έκαναν αποδεκτό το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τη Στρατηγική Μ.Π.Ε. του, άσκησε η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου.

Η περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «ο λαός στα νησιά θα πληρώσει με νέες θυσίες κι αυτό το αφήγημα της νέας “ανάπτυξης”», με τον βίο του να γίνεται… αβίωτος για τα κέρδη κάποιων μεγαλοεπιχειρηματιών. Επιπλέον, τόνισε ότι «θα στεγνώσει ακόμα περισσότερο η χρηματοδότηση για έργα πολιτικής προστασίας και άλλες αναγκαίες, για το λαό, υποδομές […] ενώ στις αδυσώπητες συνθήκες ανταγωνισμού θα εκτοπιστούν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα εξαθλιωθούν οι εργαζόμενοι».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου:

Την ίδια ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι απεργούσαν και διαδήλωναν ενάντια στις ανατροπές του αιώνα, (8ωρο, ΣΣΕ, συνδικαλιστικές ελευθερίες κ.α.), ενάντια στα προαπαιτούμενα της «νέας ανάπτυξης», το περιφερειακό συμβούλιο δήλωνε τη στήριξή του στα σχέδια της κυβέρνησης.

Χωρίς να εκφραστεί καμιά διαφωνία στο Περιφερειακό Συμβούλιο απ’ όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις έγινε αποδεκτό, αυτούσιο το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της κυβέρνησης της ΝΔ και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων!

Δήλωσαν παρόντες στην επέλαση των επενδυτών, που με πακέτα εκατομμυρίων ευρώ κρατικής στήριξης θα στήνουν επιχειρήσεις κυρίως στην πράσινη ενέργεια και στη ψηφιακή τεχνολογία.

Τελικά που είναι οι διαφορές τους…στα εγκαίνια; Στα εκατομμύρια που φεύγουν στους επιχειρηματικούς ομίλους εκεί συμφωνούν.

Δείχνουν το δέντρο και κρύβουν το δάσος.

Κρύβουν με φιέστες και μεγαλοστομίες ότι ο λαός στα νησιά θα πληρώσει με νέες θυσίες κι αυτό το αφήγημα της νέας «ανάπτυξης». Μέχρι και τον πτωχευτικό κώδικα δηλ. τις κατασχέσεις και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των «οφειλετών» σε στεγαστικά δάνεια κλπ, αναφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης – που αποδέχτηκαν στο Π.Σ. – ως βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας!

Η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ, τα χαράτσια και τη σκληρή φορολογία του λαού, θα διοχετεύεται σε αλά καρτ στρατηγικές επενδύσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα στεγνώσει ακόμα περισσότερο η χρηματοδότηση για έργα πολιτικής προστασίας (αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά), για σχολεία, υγεία και άλλες αναγκαίες για το λαό υποδομές. Σημαίνει ότι στις νέες συνθήκες του αδυσώπητου ανταγωνισμού, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα εκτοπιστούν και θα εξαθλιωθούν οι εργαζόμενοι.

Επαίρεται η περιφερειακή αρχή για την πρωτοπορία της σ’ αυτά τα επιχειρηματικά σχέδια, κάνοντας ήδη μνημόνιο συνεργασίας με τις εταιρείες ΟΝΕΧ και CISCO, που απέσπασε και τα εύσημα του Αμερικανού Πρέσβη.

Ο λαός των νησιών δεν μπορεί να γίνει απλός θεατής και χειροκροτητής στο φαγοπότι του μόχθου του από διάφορους «πράσινους» ή «καινοτόμους» επενδυτές. Δεν μπορεί να γίνει ο δικός του «βίος-αβίωτος» για τα κέρδη κάποιων μεγαλοεπιχειρηματιών.

Το συμφέρον των νησιωτών και όλου του λαού είναι στην πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, με επίκεντρο τους δικούς του στόχους για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

(Visited 25 times, 1 visits today)