Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στο Νότιο Αιγαίο

pyrkagia pyrosbestiko oxima
Newsroom
22/07/2021 14:20
 
 
 

Πολύ υψηλός θα είναι αύριο Παρασκευή 23 Ιουλίου ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Π.Ε. Κυκλάδων και Π.Ε. Δωδεκανήσου (εκτός Π.Ε. Ρόδου), σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Για τον λόγο αυτό, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημέρωσε ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής, ενώ ταυτόχρονα παρακαλεί πολύ τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια, να συμμορφώνονται σε όσα προβλέπονται στις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Στην Π.Ε. Ρόδου ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών είναι υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 3) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Τέλος, στην ιστοσελίδα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας (http://civilprotection.gr/el- Οδηγίες προστασίας- Δασικές Πυρκαγιές) καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=9982 – Θέματα Πολιτικής Προστασίας) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Δασικές πυρκαγιές.

(Visited 54 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*