Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου: Πολύ επικίνδυνη η αυριανή ημέρα για εκδήλωση πυρκαγιάς

Newsroom
22/07/2021 17:21
 
 
 

Σας ενημερώνουμε, ότι σύμφωνα με το τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Παρασκευή 23-07-2021, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στις Π.Ε. Κυκλάδων και Π.Ε Δωδεκανήσου είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, άνεμοι που προβλέπεται να διατηρηθούν με την ίδια ένταση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στην ύπαιθρο (άναμμα φωτιάς, θερμές εργασίες, βεγγαλικά – πυροτεχνήματα, κάπνισμα μελισσών), που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά καλεί τους κατοίκους στις Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου, δεδομένου ότι αύριο 23 Ιουλίου ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, άνεμοι που προβλέπεται να διατηρηθούν με την ίδια ένταση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ακόμη, υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η υπ’ αριθ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη, η οποία προβλέπει αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως και σήμερα έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις που ανέρχονται στο ποσό των 10.950 Ευρώ.

Σε περίπτωση ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να καλούν τον αριθμό 199 ή τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

(Visited 174 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*