Προσοχή! Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα την Κυριακή

φωτιά Σκαδό
Newsroom
24/07/2021 22:18
 
 
 

 

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Π.Ε. Κυκλάδων και Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου, είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής.

Οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου παρακαλούνται, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Προσοχή από αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους

Επίσης, λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς και των ισχυρών ανέμων που εκδηλώνονται παρακαλούνται οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι που δραστηριοποιούνται στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Π.Ε. Κυκλάδων και Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια, να συμμορφώνονται σε όσα προβλέπονται στις ισχύουσες Πυροσβεστικές Διατάξεις και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Για την Κυριακή 25-7-2021 ισχύει η Απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονή εκδρομέων στις ευπαθείς περιοχές και δάση από ώρα 21.00 έως 06.00 της επομένης, της Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου που περιλαμβάνονται στη σχετική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου (ΑΔΑ ΨΔΔ97ΛΞ-ΒΚΝ).

Στις Π.Ε. Ρόδου, Κω και Καλύμνου ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών είναι υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 3) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  όπου υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Δασικές πυρκαγιές.

(Visited 120 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*